Share on facebook
Share on email

Színházi világnapot ünnepel a Kultúrkúria

1978-tól világszerte március 27-én ünnepeljük a SZÍNHÁZI VILÁGNAPOT. A Klebelsberg Kultúrkúria változatos kínálattal készült erre az időszakra, szeretettel várjuk a színházszerető közönséget!

2022. március 22. kedd 19:00
Dan Gordon: Becéző szavak
színmű egy részben
Orlai Produkciós Iroda
Larry McMurtry regénye és a Paramount Pictures Corporation filmprodukciójának
James L. Brooks által írt forgatókönyve alapján
Szereplők: Hernádi Judit, Péter Kata, Gyabronka József, Horváth Illés, Cseh Judit 
Rendező –  Kocsis Gergely
Producer – Orlai Tibor

Vannak strapás anyák. Sziporkázóak, szórakoztatóak, de a legrosszabbkor szólnak, tapintatlanok és mindig hibátlanul szúrják be a legbrutálisabb megjegyzést. Ha nem a mi bőrünkre menne, boldogan élveznénk imádnivaló humorukat. Na, Aurora ilyen.
Pedig mindig a legjobbat akarja, az egész életét parkoló pályára állítja, hogy végre gatyába rázza a lányáét – aki mellesleg férjes asszony, és gyerekei vannak. Mert ő megmondta előre.
Az emlékezetes regény és film után, az Esőember adaptálójának jóvoltából – színpadon is bemutatkozik a komikus helyzetekben bővelkedő történet. Ami mindenekfelett arról szól, hogy sohasem késő az őszinteség…
A Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása
A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.
Jegyár: 3500 Ft

2022. március 23. szerda 19:00
Adam Elliot: Mary és Max
Kedves Néző!
Szeretnénk neked elmesélni egy elég szép történetet, ami kábé arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, de mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
A Bethlen Téri Színház, a Manna és a Tünet Együttes Találkozások tehetségprogramjának előadása.

Adam Elliot gyurmafilmje nyomán.
Az előadás részlete
Marynek nincsenek barátai. Kaki színű anyajegye és iszákos anyja viszont van. Egy nap találomra felüti a telefonkönyvet és levelet ír Amerikába. A levél épp Maxet, egy zárkózott, különc, New York-i férfit talál meg, aki előbb pánikrohamot kap, majd végül válaszol…
Mary: Grisnik Petra
Max: Gőz István
Bár Mary még csak 8 éves, de te jobb, ha elmúltál már 12.
Jegyár: 1600 Ft

2022. március 27. vasárnap 16:00-17:00
Kucok – Játssz velünk mesét!
A 2022. január 23-án elmaradt előadásra váltott jegyek beválthatóak.
Interaktív meseszínház a Tünet együttes tagjainak közreműködésével
A Kucok egy színházi előadás és egy kreatív mozgásos-zenés foglalkozás keveréke, 3 és 7 éves kor közötti gyerekeknek ajánljuk.
Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila
hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. Eközben ők maguk is szabadon játszhatnak, mozoghatnak, ismerkedhetnek képességeik határtalanságával.
Rendező: Szabó Réka
Szereplők: Furulyás Dóra / Huzella Júlia / Lakos Fanni, Gőz István, Szabó Réka,
Szász Dániel, Kántor Kata
Zene: Ágoston Béla / Váczi Dániel, Rubik Ernő Zoltán
Jelmez: Andrea Haamer 
Szöveg: Peer Krisztián 
Hang és fény: Szabon Balázs / Major Mátyás
Külön köszönet: Szirtes Attila 
„Barátságos jelmezekbe bújtatott, a gyerekekre odafigyelő játszótársak, valódi hangszerek, eleven zenészek, emberi hangok és emberi léptékek. A közös cselekvés, az együttlét öröme határozza meg az előadás hangulatát. Fontos lenne, hogy minél több családban, óvodában, de még az elemi iskolában is érezhető legyen a kucok melege.” (Szilágyi Zsuzsa, Revizor)
Jegyár gyerekeknek 1500 Ft, kísérőknek 1200 Ft.
Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával kerül bemutatásra.
Előadásonként 35 gyerek vehet részt az interaktív játékban. A korlátozott férőhelyek miatt ajánlatos az előzetes jegyvásárlás. Nagy érdeklődés esetén előadásunkat 17 órakor megismételjük.

2022. március 28. hétfő 19:00
Antony Jay – Jonathan Lynn: Igenis, miniszterelnök úr!
Válságkomédia két részben – a Kultúrbrigád és az Átrium előadása
Anglia, a 21. században, az Európai Unión már alig belül, de még éppen kívül. A gazdasági és kormányzati válság tetőpontján a miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország kormánya erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa összes problémájára…

A 2015. évi szegedi THEALTER Fesztivál közönségdíjas előadása.
Időtartam: 150 perc
Szereplők:
James Hacker, miniszterelnök                        Hevér Gábor
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök            Alföldi Róbert
Bernard Woolley, személyi titkár                    Szatory Dávid
Claire Sutton, politikai tanácsadó                   Parti Nóra
Kumranisztán nagykövete                              Marton Róbert
Rendező                                  Znamenák István
Jegyár: 5000 Ft

2022. április 4. hétfő 19:00
A világot tartó oszlopok – a Baltazár Színház előadása
„Ha nincs gólya, nincs gyerek. Ha nincs gyerek, nincs jövő. Ha nincs jövő, nincs jelen. Ha nincs jelen, nem vagyunk. Ha nem vagyunk, az a világvége. Egyetlen gólya lelövése katasztrófával fenyeget.”

A Baltazár Színház a lehető legaktuálisabb témát választotta új előadásához, A világot tartó oszlopokhoz. A társulat kérdésfelvetése az, milyen problémákkal küzd az emberiség a jelenben. A világunkat tartó oszlopok közös értékeinket jelentik: a hitet, a szabadságot, egymás szeretetét vagy a természet tiszteletét. Sokszor joggal érezzük úgy, hogy ezek az értékek hiánycikkek a XXI. század társadalmaiban. Ám a Baltazár Színház előadása többre vállalkozik, mint hogy felmutassa az őket foglalkoztató problémákat. Ahogy Vörös István költő-drámaíró a tőle megszokott lírai módon megfogalmazza a társulat számára írt új darabjában: „Mi is afféle festők vagyunk. Újra festjük, ami megtörtént, megváltoztatjuk a megváltoztathatatlant.”
Alkotók – a szöveget írta – Vörös István // rendezte: Elek Dóra, Farkas Dorka, Kováts Kriszta, Réti-Harmath Olívia // zene: Szirtes Edina Mókus // látvány: a másik Kiss Gabriella // Előadja: Básti Andrea, Fehér Dániel, Felföldy György, Formán Bálint, Horváth Szilvia, Keresztes Anna, Keresztes Sándor, Klabacsek Dániel, Kocsi Zsófia, Kovács Panka, Medetz Attila, Raffael Erzsébet, Szilvásy Márton, Vörös Ferenc
Jegyár: 1500 Ft

2022. április 19. kedd 19:00
Wil Calhoun: Balkon kilátással
Orlai Produkciós Iroda
Az előadás hossza: 1 óra 30 perc (egy részben)
A Jóbarátok egyik írójának komédiája rengeteg humorral mutatja be az emberi játszmák változatos és hol vérre menő, hol röhejes természetrajzát.

Helyszíne két egymásra néző erkély. Az egyiken Alvin, aki képtelen felvenni a ritmust a világgal. Inkább elszigeteli magát, és lakásába zárkózva találja meg a vágyott nyugalmat, könyvekkel és sportközvetítésekkel. A szemben levőn azonban egyszer csak megjelenik a lehengerlően vidám és rendíthetetlen Karen, és a világ máris újból kézzel fogható közelségbe férkőzik. Összecsap két szemben álló nézőpont, férfi és nő, optimista és pesszimista, Jin és Jang. Azt pedig már mi is jól tudjuk, milyen,
amikor nem léphetünk egymáshoz másfél méternél közelebb.
A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli
SZEREPLŐK
Karen                                 Péter Kata
Alvin                                   Ötvös András
Paul                                    Ficzere Béla
Rendező:                           Kocsis Gergely
Producer:                          Orlai Tibor
Jegyár: 3500 Ft
 
Várunk minden színházszerető látogatónkat!
A Klebelsberg Kultúrkúria munkatársai
 
Programjaink elérhetőek weboldalunkon: www.kulturkuria.hu
Kövessen minket a Facebookon is: facebook.com/kulturkuria

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek