Share on facebook
Share on email

Országos turnéra indul a Magyar Nemzeti Cirkusz

De aggódva várják Ukrajnából a zenészeiket

Két év kihagyás után újra országos turnéra indul március 11-én Magyarország legnagyobb és Európa egyik legismertebb és legszínvonalasabb utazócirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz.
 
Idén először nem szerepelnek vadállatok az előadáson, hiszen őket a cirkuszi munkából végleg kivonva a nagykőrösi Richter Safari Parkban helyezték el, ahol szép és hozzájuk méltó környezetben folytathatják életüket, tölthetik megérdemelt pihenésüket. A műsorban továbbra is szerepelnek háziállatok, mint Alex & Romy Jostmann játékos uszkár kiskutyái a gyermekek és felnőttek nagy kedvencei, akik könnyedén és játékosan egy fantasztikus műsorszámot mutatnak be. Ifj. Richter József, Arany Pierrot- és Arany Bohóc-díjas cirkuszigazgató púpos tevéket vezet elő, és legújabb lovas produkcióját is bemutatja.

„A nagyszerű zenészek többsége ukrán állampolgár… Nagyon aggódunk és szorítunk értük ezekben a percekben is!”
 
 „Az elmúlt huszonnyolc év alatt a Nemzeti Cirkusz műsorát egyedi zenekarunk kíséri. A nagyszerű zenészek többsége ukrán állampolgár, akik eredetileg a napokban érkeztek volna hozzánk Budapestre, ám az ott kialakult háború miatt sajnos otthon ragadtak. Nagyon aggódunk és szorítunk értük ezekben a percekben is! Kétséges, hogy a premier előadásunkra megérkeznek a háború miatt, de most az ő egészségük és biztonságuk a legfontosabb számunkra. Együttérzünk velük, és bár távol élünk egymástól és más-más nyelvet beszélünk, a szívünk együtt dobog!” – mondja Ifj. Richter József cirkuszigazgató

A Richter család nevével fémjelzett társulat mára már garancia a minőségi szórakozásra és a magas színvonalú cirkuszi előadásra. Idén ismét ámulatba ejtő akrobata számok, káprázatos produkciók, a levegőben neves artisták szórakoztatják a nagyérdeműt több mint két órán keresztül. Többek között először látható Magyarországon Michael Ferreri, a Monte-Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál bronz díjasa, híres Guinness rekorder zsonglőr száma

Közkívánatra újra vakmerő ugrásokat mutatnak be a kolumbiai vendégművészek a Dupla Halálkeréken! A világhírű Gerling Csoport a nyolc méter magasan kifeszített drótkötélen bűvöli el a Nemzeti Cirkusz óriás sátrába érkezőket. Műsorszámukat Budapesten, Kínában, Moszkvában Arany díjjal, Monte-Carlóban Bronz díjjal ismerték el. Biztonsági kötél és védőháló nélkül az életveszélyes hétszemélyes piramist is láthatja a közönség.
Az izgalmakkal teli Duo Rebels szédületes görkorcsolya produkciója is reflektorfénybe kerül, a nevetésről pedig Stevie és Jones Caveagna, Olaszország híres komikusai gondoskodna

A március 11-i premiert megelőző napon csütörtökön egy rendhagyó előadásra invitálják a diákokat Tudomány a porondon címmel.  A megfigyeléseikből és rácsodálkozásaikból állított össze egy tanórányi  anyagot a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium két tanárnője (Sinkó Andrea és Kovacsics Bernadett), és keresett szépirodalmi betéteket az iskola igazgatója (Merklin Ferenc). Az órán a tárgyalt jelenségeket ifj. Richter József által vezetett Magyar Nemzeti Cirkusz művészei és a Rippel fivérek mutatják be. Ez a cirkuszba kihelyezett óra igazi élménypedagógia, hiszen közvetlenül összeköti az élményt a tanulással; szórakozva tanulnak a diákok.

Esemény: https://www.facebook.com/events/513389256880727/?ref=newsfeed
 
A Richter család felajánlott 110 darab tiszteletjegyet Zugló Önkormányzatának az idei turné nyitóelőadására március 11-re. A Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ öt civil szervezettel közösen segíti az ukrán menekülteket, és a helyzetre való tekintettel úgy döntöttek, elsősorban őket hívják meg a cirkuszi kikapcsolódásra, természetesen emellett a kerület rászorulói is ingyenesen vehetnek részt az előadáson.

ORSZÁGOS PREMIER-ELŐADÁS: MÁRCIUS 11. 18 ÓRA
Budapest – XV. Ker. – Pólus Center parkoló
 
Budapesti előadások: 2022. március 11-től 15-ig
 
Péntek 18:00
Szombat és vasárnap 15:00 és 18:00
Hétfő és kedd 15:00
 
Pénztár nyitás: március 5-től!

Balatonlellei előadások: 7-es fő út mellett a Cirkusz téren
 
2022. július 01-től augusztus 27-ig
 
Cirkuszok Éjszakája július 15- 17. Extra kibővített műsor sztárvendégekkel!
 
Az összes helyszín előadás időpontjai:  https://magyarnemzeticirkusz.hu/hu/tour
 
Online jegyvásárlás:   https://shop.magyarnemzeticirkusz.hu/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek