Share on facebook
Share on email

Öko Zsibongó az egészség- és környezettudatos életmód jegyében

Szeptember 24-én.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idén is csatlakozik az Öko Zsibongóhoz két kiemelt kampányával. A Maradék nélkül program és a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy egyaránt elkötelezett az egészség- és környezettudatos életmód mellett, ezért számos érdekes aktivitással színesítik az előremutató kezdeményezést.

Ugye, nem kérdés, hogy az élelmiszerek jó minősége és biztonságos fogyaszthatósága mellett ma már a fenntarthatóság és a környezettudatosság is jogos elvárás? Ha egyetértesz ezzel (vagy, ha még nem), sok-sok érdekes programmal várják az érdeklődőket 2023. szeptember 24-én az Öko Zsibongón a Maradék nélkül és a KMÉ-védjegy standjánál!

Egészségre Éhezők Viadala – különdíjak

A szervezők ezúttal is 6-99 éves korig várják a receptötleteket Magyarország legnagyobb egészséges főző- és receptversenyére, ahol a legjobb egészséges tízórai- és uzsonnaötleteké lesz a főszerep. A pályázat remek folytatása a Nébih közelmúltban zajlott „Back to school” kampányának, amelyhez a KMÉ és a Maradék nélkül is csatlakozott a közösségi médiában. A két program csapata örömmel folytatja a megkezdett utat, és egy-egy különdíjat ajánlanak fel a legjobb „uzsikészítő szakácsoknak” az Egészségre Éhezők Viadala pályázat keretében.

Még nem késő kötényt ragadni!

A pályázatra a jelentkezési határidő 2023. szeptember 18. A kész fogások bemutatására, kóstolására és elbírálására szeptember 24-én, az Öko Zsibongó helyszínén kerül sor.

És, ha mindez nem lenne elég…

Zsibongjunk együtt a KMÉ standján! Nyitástól zárásig szerencsekerékkel és kvízzel, KMÉ kirakós és memóriajátékkal, hírlevél-feliratkozási lehetőséggel valamint foglalkoztató füzetekkel és információs anyagokkal várják majd a kicsiket és nagyokat!

Szórakozzunk Maradék nélkül! Játékosan az élelmiszerpazarlásról

Gondoltad volna, hogy az élelmiszerek harmada a kukába kerül? Az eseményen megmutatják, hogyan előzhetjük meg, hogy az ételeink hulladékként végezzék. Mókás játékokkal tanulhatunk az ételek helyes tárolásáról, a maradékok hasznosításáról vagy éppen a komposztálásról.

További információk a KMÉ-ről: https://kme.hu/

További információk a Maradék nélkül programról: https://maradeknelkul.hu/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

XXVI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Búcsúztassuk együtt a nyarat!

Idén 26. alkalommal nyitja meg kapuit a Klebelsberg Kultúrkúria a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, ahol augusztus 29. és szeptember 1. között koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Búcsúztassuk el a nyarat és töltődjünk fel együtt az őszre művészettel!