Share on facebook
Share on email

Ne vegyenek le jutalékot a pénzintézetek, ha a szülők SZÉP-kártyával fizetnének a közétkeztetésért!

Őrsi Gergely polgármester Facebook-bejegyzése arról, hogy a II. kerület kezdeményezni fogja a kormánynál, hogy módosítsák a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló rendeletet úgy, hogy a gyermekétkeztetésre használt SZÉP-kártyás fizetések esetében ne terhelje sem a szülőket, sem az önkormányzatokat a pénzintézetek jutaléka.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy fenntartsuk a kedvezményes és igazságos közétkeztetést.

Az RTL híradónak nyilatkoztam a kerületi közétkeztetésről.

Az önkormányzat szerződéses partnerei már jelezték, hogy az általánosan jelentkező áremelkedések, az élelmiszerár-emelkedés, az energia árak emelkedése miatt 20-30 százalékos emelést tartanak szükségesnek a közétkeztetésben.

A II. kerületben rengeteg bölcsődés, óvodás és diák családja részesül kedvezményes közétkeztetésben. Átlagosan legalább a felét, de többször nagyobb részét állja az önkormányzat az étkezéseknek.

Célunk a II. kerületben, hogy megőrizzük az igazságos rendszert, és továbbra sem engedjük, hogy az étkeztetéssel kapcsolatos költségek teljes egészében a szülőket terheljék.

Sőt, további segítséget igyekszünk nyújtani azzal, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szülők SZÉP kártyával is fizethessenek az étkeztetésért, hiszen ha vendéglőben lehet vele vásárolni, akkor nem lehet akadálya annak, hogy iskolai vagy óvodai étkeztetést fizessenek vele.

A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló rendelet értelmében azonban a kártyát kibocsátó pénzintézetek jelenleg 3,6%-ot szednek be jutalékként.

Ezt a gyermekétkeztetés esetében igazságtalannak tartjuk, ezért kezdeményezni fogjuk a kormánynál, hogy módosítsák a rendeletet úgy, hogy a gyermekétkeztetésre használt SZÉP-kártyás fizetések esetében ne terhelje sem a szülőket, sem az önkormányzatokat a jutalék.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek