Share on facebook
Share on email

MIÉRT HATÉKONY A JÁTÉKOS TANULÁS?

Bármilyen tevékenységről vagy feladatról legyen is szó, a gyerekeknek szükségük van valamilyen szórakoztató és hasznos célra, hogy kedvük legyen részt venni benne. Ez alól az tanulás sem kivétel.

Bármilyen tevékenységről vagy feladatról legyen is szó, a gyerekeknek szükségük van valamilyen szórakoztató és hasznos célra, hogy kedvük legyen részt venni benne. Ez alól az tanulás sem kivétel. Felnőttként mind olyan szakmára vágyunk, amiért érdemes felkelni reggelente; gyerekeink is pont így érzik magukat az iskolával és a tanórákkal kapcsolatban.

Ha szeretnéd, hogy gyermeked újra azt a kiskori lelkesedést, kíváncsiságot és kreativitást érezze a tanulás iránt, mint amikor játék közben szédítő gyorsasággal ragadt rá az új információ, akkor ideje megismerkedned a gamifikáció, vagyis a játékos tanulás módszerével.

A játékos tanulás fejlődéstani előnyei:

Kognitív fejlődés:

Játék közben a gyerekek logikai gondolkodásukat és problémamegoldó készségeiket is fejlesztik. Kísérletezés és próbálgatás által tanulnak a stratégiáról, a játék közben megszerezhető jutalmak pedig hosszabb távon is fenn tudják tartani a motivációjukat. A játék a szem-kéz koordinációt, a koncentrált figyelmet, illetve az éberséget is fejleszti. Mindezek nagyban hozzájárulnak a kognitív fejlődéshez.

Érzelmi készségek:

A játék az érzelmi reakciókészségét is képes erősíteni. Játék közben a gyerekek érzelmek egész sorát élhetik át a haragtól a frusztráción át az izgatottságig és a sikerélményig. Ezáltal fejlesztik a stressz és a kihívást jelentő szituációk kezelésére irányuló képességüket, ami nagymértékben hozzájárul önbizalmuk és önértékelésük növeléséhez. A számítógépes játék ahhoz is biztonságos közeget nyújt, hogy a gyerekek valós veszély és a bukástól való félelem érzése nélkül vállalhassanak kockázatot, így erősítve ellenálló képességüket (reziliencia). Ez nagyban segíti őket, hogy kitartóbbak legyenek, magasabb célokat tűzzenek ki maguk elé és minden alkalommal jobb és jobb eredményt érjenek el.

Társas előnyök:

Társaságban minden könnyebb. A kollaborációs megközelítés lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy csapatként együttműködjenek és társas kapcsolatokat alakítsanak ki a csapattársaikkal, miközben egy közös célért dolgoznak. Az interaktív játék képes erős, hosszantartó baráti kapcsolatok kialakítására, ami a közös tapasztalatokból és élményekből táplálkozik. Ez mind a személyes, mind pedig a szakmai életben nagyon hasznos készség.

Hogyan kezdj hozzá gyermeked játékos tanításához?

Ha olyan módszereket keresel, amivel újra felkeltheted gyermeked érdeklődését a tanulás iránt, akkor próbáld ki a Logiscool élményalapú digitális és programozó kurzusait és táborait. A Logiscoolban a tanulás, a játék és a siker kéz a kézben jár. Hiszünk az élményalapú oktatásban, melynek segítségével a holnap gondolkodóit képezzük. Diákjaink számítógépes játékokat készítenek, mobilalkalmazásokat fejlesztenek, robotokat programoznak és vizuális történeteket mesélnek az életkoruknak megfelelő, játékos módon. A gyerekek imádják az élményórákat, a szülők pedig könnyen követhetik fejlődésüket, ami tudásátadás, motiváció és elköteleződés szintjén is túllép a hagyományos oktatási módszerek adta lehetőségeken. Az inspiráló oktatási környezetnek, illetve a lelkes és fiatal oktatóknak hála a gyerekek mindig jól szórakoznak, miközben hasznos ismereteket szereznek nálunk.

Fedezd fel a Logiscool kurzusok és táborok széles kínálatát a www.logiscool.com/hu weboldalon és indítsd el gyermekedet a sikeres jövője felé!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Két magyar cég, a Logiscool és a Makery DIY is megkapta az Európai Franchise díjat

Szeptember 19-én adták át első alkalommal az Európai Franchise Díjat. A résztvevő országok Franchise Szövetségei kizárólag az előző évben országosan elismert cégeket delegálhatták a díjra, így kimondottan a legjobbak legjobbjait mérték össze. Az öt kategória nyertesei között szerepel a magyar alapítású Logiscool és a Makery DIY is.