Share on facebook
Share on email

Megnyílt az első hazai önfotózó stúdió Budapesten

Éld ki a kreativitásodat feszengés nélkül!

November elején nyitott Magyarország első olyan fotós műterme, ahol azok is felengedhetnek, akik egyébként nem kedvelik, ha fotózzák őket. A Budapest belvárosában található új élményszolgáltatás az idei ünnepi szezon nagy dobása lehet.

Az Oktogontól néhány percnyire található a Pix Budapest Self Photo Studio, ami teljesen új fotós élményt nyújt azoknak, akik például amatőr fotósként szeretnék magukat kipróbálni profi gépekkel, vagy azoknak, akiknek kellemetlen idegenek előtt pózolni és inkább meghitt hangulatban szeretnének készíteni pár képet. A 120 négyzetméteres üzlethelyiségben két műterem kapott helyet.

Cool programlehetőség elsőként itthon

A Pix Budapestet alapító vállalkozó triónak nem ez az első üzlete, régóta dolgoznak már együtt. Szerettek volna újabb közös bizniszbe fogni, eredetileg egy nagy 200-300 négyzetméteres raktárhelyiséget kerestek, hogy profi fotótóstúdiót nyissanak, de nem találtak megfelelő helyet, majd rábukkantak a self photo stúdiók ötletére, ami akkor még inkább Kelet-Európában volt igazán népszerű és elterjedt. Nyáron látták a hírt, hogy az Egyesült Államokban is megnyílt két hasonló műterem, Közép-Európában viszont egy sem volt még akkor, tehát belevágtak az új vállalkozás felépítésébe. Egyből beleszerettek az önfotózó stúdió ötletébe, az innovációba, és abba, hogy egy ilyen fotózás mekkora élményt jelenthet azon túl, hogy kézzel fogható ajándékot, vagyis kinyomtatott képeket is kapnak az ügyfelek. A fotózás nem volt új terület a vállalkozóknak, hiszen előtte is foglalkoztak már iskolai fotózással, és szerettek volna valami merőben újat elhozni Magyarországra.

„A koncepciónk, hogy olyan élmény szolgáltatást nyújtsunk, amit maradéktalanul élveznek az ügyfeleink, miközben jó minőségű képeket készítenek magukról, tehát hangsúly azon van, hogy az egész program élvezetes legyen. A vendégeink belépnek egy profi műterembe, ahol minden felszerelés olyan, mintha egy hivatásos fotós dolgozna benne, vannak stúdiófények, vakuk, profi fényképezőgépek, választható hátterek, csak be kell állnia a vendégeknek és önkioldóval tudnak magukról fotót készíteni. A fényképezés menete nagyon egyszerű: az önkioldó össze van kötve a kamerával, a fotóalanyok maguk irányíthatják a gépet és ők is kattintanak, pózolás közben pedig egy nagy kivetítőn láthatják magukat élő képen, majd az elkészült fotót is mutatja a kijelző. Fontos volt nekünk, hogy olyan ügyfelek is megtalálják ezt a lehetőséget, akik feszengenek egy hivatásos fotós, illetve idegenek előtt. Azoknak is meg akartuk adni a lehetőséget, hogy jó minőségű képek készüljenek róluk, akik szégyenlősek vagy nem tudják elengedni magukat egy stáb előtt.” – mondta el Tóth Bence, a Pix Budapest ügyvezetője.

Sok lehetőség 120 négyzetméteren

A Pix Budapestben két szoba – egy kisebb és egy nagyobb – közül tudunk választani. Első lépésként időpontot kell foglalunk a stúdió weboldalán, majd ha eljött a fotózás napja, a helyszínen minden vendég kap egy öt-tíz perces eligazítást a műteremről és az eszközök használatáról. A nagyobb szoba akár hat fő befogadására is alkalmas, és ott egész alakos képeket tudunk készíteni, tehát szervezhetünk oda családi vagy baráti fotózást is. Ez a terem jól felszerelt, sokféle berendezés vár bennünket, székek, takarók, párnák és felvehető kiegészítők, valamint karácsonyi dekorációk is. A kisebb helyiségben félalakos képeket lehet készíteni, itt inkább portrékat érdemes lőni. A nagyobb terem alkalmas jeles események megörökítésére, legyen az lánybúcsú vagy évforduló, a kicsi stúdió pedig akár üzleti portréfotózásra is tökéletes. Mindkét szobában 30 perces turnusok vannak, tehát eligazítás után fél órát tölthet egy csapat a szobában a lefoglalt időpont alkalmával. Az elkészített képek mennyiségét nem limitálják, átlagosan 70-100 képet tudunk ennyi idő alatt készíteni magunkról. Fotózás után azonnal megtekinthetjük a magukról készült képeket és leválogathatjuk a nyomtatáshoz. A nagy szobához három, a kisebb szobához két kép kinyomtatása jár, amit ott helyben megkapunk, de az összes elkészült képet is ajándékba kapjuk digitális formában.

Privát szféra és sok nevetés

A fotózás és a képválogatás alatt sem zavarja meg senki a vendégeket, és az elkészült képeket is csak a készítők látják. Ha kérjük az összes elkészült képünket digitális formában, akkor fél órán belül már le is tölthetjük a felhőből.

Lényeges, hogy akár párok érkeznek randiprogramra, vagy családok kicsi babával, mindenképpen nyugodt környezetben, magukban tölthetik el azt a fél órát, senki nem fogja megzavarni őket. Egy ilyen fotózás tökéletes karácsonyi vagy szülinapi ajándék lehet, hiszen maga az élmény adott, de utána tárgyi ajándékot is hazavihetünk. A Pix Budapest állatbarát műterem, így kutyákkal, macskákkal, csincsillával vagy bármilyen kis házi kedvencünkkel is mehetünk fotókat készíteni. 

A stúdióba online lehet bejelentkezni a Pix Budapest weboldalán minimum 24 órával az esemény előtt, ha azonban még aznap szeretnénk fotózni, akkor telefonon érdemes érdeklődni a szabad helyekről.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

A Marczi Nyaraló készülődik!

Újra zöldben pompázik a vadszőlő, virágba borultak a cserjék, téli álmából ébredezik nyári programjaink helyszíne, a Marczi belső udvara. Amit garantálunk: felejthetetlen nyáresti programok, jó levegő, és profi vendéglátás!