Share on facebook
Share on email

Kreativitás, játék, digitális tudatosság: Logiscool nyári táborok

Idén hatodik alkalommal indulnak el a Logiscool tematikus nyári táborai, ahol az elmúlt években több mint 20.000 gyerek szerzett életre szóló élményt országszerte.

A külföldön is elismert, saját módszerrel dolgozó programozó iskola táboraiban a kreativitásé, a játéké és a digitális tudatosságé a főszerep.

A legtöbb szülő számára komoly kihívást jelent a nyári szünet megtervezése. A táborkínálat bőséges, de nehéz kiszűrni, melyik lehetőség ad új élményt a gyerekeknek úgy, hogy közben fejleszti is őket. A Logiscool ezért nyári táborait az évközben futó programozó kurzusai alapján fejleszti évről-évre, figyelve a diákok visszajelzéseire, igényeire. Ennek köszönhetően a digitális világ izgalmas témáival folyamatosan bővülő kínálata a legnagyobb Magyarországon.

Az országszerte elérhető egyhetes nyári táborokban lelkes és képzett egyetemista oktatók és animátorok várják a gyerekeket. A játékos feladatoknak szinte csak a képzelet szabhat határt: a diákok többek között elkészíthetik első, saját számítógépes játékukat, applikációjukat, belekóstolhatnak a robotikába, Minecraft világot építhetnek vagy megismerkedhetnek a videóvágás alapjaival. A félnapos tematikus programok mellett sok élmény, sport és játék várja a 6-18 éves táborozókat, így nem véletlen, hogy a Logiscool táborait a legnépszerűbbek között tartják számon.

 

""

 

Az évközi programozó kurzusokhoz hasonlóan a táborokban is nagy hangsúlyt kap a játékos, élményalapú oktatás. Ennek köszönhetően a gyerekek szinte észrevétlenül sajátítják el a logikus, algoritmikus gondolkodás alapjait, nő a problémamegoldó képességük, miközben megtanulnak tudatosabban boldogulni a digitális világban is. Mindez azért kiemelten fontos, mert a kutatások azt mutatják, hogy az internethasználat az életkor emelkedésével folyamatosan nő, így a táborban elsajátított tudás a fiatalok mindennapjaira is pozitív hatással van. A II. kerületben a Logiscool Buda a Tárogató út 2-4. szám alatti épületben várja idén is a táborozókat. A helyszín kiváló lehetőségeket nyújt az oktatás mellett a szabadidő tartalmas eltöltésére is: a gyerekeket az épület tágas kertje, sportpályái várják, emellett nem maradhat el a strandolás sem a Külker Parkban vagy időjárástól függően a kirándulások a közeli hegyeken. Emellett a táborozókat érdekes robotika bemutatókkal is várjuk minden héten. A táborokra már lehet jelentkezni a Logiscool weboldalán. Érdemes minél előbb lecsapni a helyekre, mert a gyerekek körében legnépszerűbb tematikák hamar betelnek.

 

További részletek:

1. A Programozó, „hacker” tábor a Logiscool legújabb tábora. Azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik szeretik a rejtvényeket és szívesen részt vennének egy izgalmas küldetésben, amelynek során játszva tanulják meg a programozás alapjait.

2. Az Intenzív nyári programozókurzus kezdőknek (15+) táborban a diákok egészen az alapoktól sajátíthatják el a programozást. A gyerekek a Logiscool egyedi fejlesztésű oktatási platformja, a Scoolcode segítségével könnyen és játszva tanulhatják meg a programozás alapjait. (A tábort elvégző diákok szeptemberben a második félévvel folytathatják tanulmányaikat egy Logiscool iskolában!)

3. Az Android APP tábort azoknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani az applikációkészítés alapjait. A diákok alkalmazások és játékprogramok létrehozásán keresztül szerzik meg az alkalmazásfejlesztéshez szükséges design és programozási alapismereteket.

4. A KODU 3D Játékkészítés táborban a diákok háromdimenziós játékokat terveznek egy külön a gyerekek számára kifejlesztett programozói környezetben. A kis tervezők teljesen szabadjára engedhetik a fantáziájukat, miközben hőseik izgalmas kalandokban vehetnek részt.

5. A Mesterséges intelligencia táborban olyan gyerekek jelentkezését várják a szervezők, akik már legalább két félévet tanultak programozni a Logiscoolban. A diákok a digitális tér rejtett folyamataira láthatnak rá, így többek között választ kapnak arra, hogyan találja el egyre ügyesebben a YouTube, hogy milyen videót ajánljon legközelebb, vagy hogyan képes a Google befejezni a keresőbe beírt szavakat.

6. A LEGO WeDo kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek megtegyék első lépéseiket a robotika bámulatos világában. A diákok saját projektjeik során felvehetik a harcot a környezetszennyezés ellen, építhetnek önvezető járműveket, vagy akár készíthetnek egy okos focikaput, amellyel megnyerhetik a tizenegyes párbajt.

7. A LEGO MindStorms EV3 táborban tipikus robotikai problémák (például tájékozódás, akadályok elkerülése, vonalkövetés) megoldásán keresztül nemcsak programozási ismereteket szerezhetnek, de érdekes és hasznos robotikai ismeretekhez is jutnak a diákok.

8. Az mBOT egy barátságos kis eszköz, amely különféle színekben pompázó ledjeivel és izgalmas szenzoraival a gyerekek igazi társa ötleteik megvalósításában. Az mBot egyedi betekintést ad a robotika világába: programozásával meglepően komplex, ugyanakkor nagyon szórakoztató dolgokat hozhatnak létre a diákok.

 

 

 

9. Az mBOT PRO táborban ismét a kis mBOT robotoké a főszerep, de ide már szükség van előképzettségre. A haladó programozóknak szánt táborban a blokkos programozás helyett már a valódi, szöveges kódolásba is belekóstolhatnak a diákok.

10. A COZMO táborban egy kis fehér robot viszi el a prímet, aki vicces hangeffektjeivel és szórakoztató játékaival rengeteg meglepetést tartogat. A diákok a programozás segítségével bowlingozni, focizni és szumózni is megtaníthatják, sőt, Cozmoval még az olimpiai öttusa versenyszámait is végig vehetik!

11. A Minecraft Classic táborban a gyerekek megismerhetik a redstone által nyújtott szinte végtelen lehetőségeket, és virtuális, összetett áramkörök segítségével vezérelhető, mechanikus szerkezeteket építhetnek.

12. A Minecraft Design táborban a diákok megtanulhatják, hogyan készítsenek a karakterük számára egyedi kinézetet – képszerkesztés segítségével. A hét során tervezhetnek egy saját (kaland)pályát, saját történettel, illetve bevezetést kapnak a redstone világába.

13. A Minecraft PRO táborban összetettebb, komolyabb redstone-ra épülő feladatokat oldanak meg a táborozók; pl. megtanulják a logikai kapuk használatát. Az összes típusú command block megismerése után különböző egyedi entitásokat hoznak létre command blockokkal; saját szervert készítenek, az utolsó napon pedig bonyolult, nehéz feladatokat oldanak meg.

 

 

14. A Minecraft Codia táborban a gyerekek teljesen új világokat álmodnak meg, amelyeknek csak a saját képzeletük szabhat határt. Az egyedi grafikákkal és hangeffektekkel létrehozott kalandokat a tábor végeztével a diákok otthon is tovább fejleszthetik.

 

15. A Video Production táborban a gyerekek megismerkedhetnek a videóvágás eszközeivel és alapelveivel, sőt, önállóan készíthetnek rövid videókat. Ők lehetnek a forgatókönyvírók, a rendezők, a vágók és az utómunkáért felelős filmes szakemberek is.

16. A Video Production Pro táborba azoknak a gyerekek a jelentkezését várják, akiknek már van valamennyi videós tapasztalata, de szeretnének még jobban elmélyülni a témában. A diákok többek között a green screen technikával és a legmenőbb effektekkel is megismerkedhetnek.

17. A Kalandjáték fejlesztő táborban a diákok digitális kalandjátékot fejlesztenek. Létrehoznak egy saját világot, tele bátor hősökkel és izgalmas küldetésekkel. Majd a tábor végén egy valódi, működőképes RPG-játékot vihetnek haza.

A Logiscool és a Bridge Budapest közös projektje a Bridge Bizniscool, amely a vállalkozói szemléletmód elsajátítását, a vállalkozások működésének játékos módon történő megismertetését tűzte ki céljául. A Bizniscool tábor azoknak a gyerekeknek szól, akik lelkesek, tele van ötletekkel, és szívesen belekóstolnának a vállalkozások világába, illetve örömmel dolgoznak csapatban egy közös célért. Idén nyáron három különböző típusú Bizniscool tábort is szerveznek.

18. Az egyik a Bridge Bizniscool (játék), ahol a diákok egy saját játékgyár alapítása során ismerkedhetnek meg a piackutatás és a termékfejlesztés titkaival és kitalálhatnak a csapatukkal egy vadiúj, izgalmas saját márkát, illetve leforgathatnak hozzá egy ütős reklámvideót!

19. A Bridge Bizniscool (csoki) elnevezésű tábor azoknak a diákoknak szól, aki nem csak csokirajongók, de szívesen megismernék, hogyan jut el egy termék az ötleteléstől a boltok polcáig, hogy mitől jó egy csomagolás, vagy hogyan készülnek a valódi reklámfilmek.

20. A Bridge Bizniscool (vlog) tábor ugyancsak a Bridge Budapest és a Logiscool közös tábora, ahol a gyerekek egy vlogger vállalkozó csapat tagjaként tanulhatják meg a vállalkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 

További információért kérjük, látogasson el weboldalunkra, vagy kövesse Facebook oldalunkat!

www.logiscool.hu

www.facebook.com/Logiscool.Buda/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Két magyar cég, a Logiscool és a Makery DIY is megkapta az Európai Franchise díjat

Szeptember 19-én adták át első alkalommal az Európai Franchise Díjat. A résztvevő országok Franchise Szövetségei kizárólag az előző évben országosan elismert cégeket delegálhatták a díjra, így kimondottan a legjobbak legjobbjait mérték össze. Az öt kategória nyertesei között szerepel a magyar alapítású Logiscool és a Makery DIY is.