Share on facebook
Share on email

Közösségi ötletpályázat a II. kerületi Dugattyús-ház földszintje hasznosítására

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-bejegyzése arról, hogy a II. kerület közösségi ötletpályázatot hirdet a „Dugattyús-ház” földszinti, 600 m2-es helyiségének hasznosítására.

A Margit körút 15-17. szám alatti, a körút és a Rómer Flóris utca sarkán álló, Bauhaus stílusú ház a környék egyik ékköve. A Dugattyús-ház nevet a mindkét szárnyban üvegcsőben közlekedő hengeres liftek után kapta. Az 1937-ben Domány Ferenc és Hofstätter Béla tervei alapján a Weiss Manfréd Vállalatok Elismert Nyugdíjpénztára által építtetett bérház egyike a korszak legelegánsabb épületeinek, legszebb lenyomatainak. Nem véletlen, hogy mára műemléki védettség alatt áll.

A földszint nagy részét anno Budapest Székesfőváros Elektromos Műveinek irodái és budai kiállítóterme foglalta el, most pedig Önökön a sor, hogy funkciót, hasznosítási módot javasoljanak a Budapest II. kerületi Önkormányzat tulajdonát képező, 593 m2 alapterületű földszinti helyiségének.

Célunk, hogy a „Dugattyús-ház” földszinti önkormányzati tulajdonú helyisége a környékbeliek számára hasznos és kedves funkciót töltsön be. Ennek érdekében számítunk az Önök javaslataira is, írják meg nekünk az ötletpályázat felületén, hogy milyen funkciót látnának szívesen a hamarosan szabaddá váló helyiségben!

Az ötletpályázaton nyertes funkció vagy funkciók alapján fogjuk kiírni a pályázatot a helyiség bérbeadására.

Az ötletek elbírálásában segítségünkre lesz:

Trummer Tamás főépítész, Csanádi-Szikszay Györgyi építészmérnök, a Margit-negyed Döntés-előkészítő és Tanácsadó Testület (MNDTT) tagja, Osvárt Andrea színművész, társasházi számvizsgáló elnök, az MNDTT közösségi fővédnöke, Dévényi Tamás Ybl Miklós-díjas építészmérnök, belsőépítész, a Margit-negyed szakmai fővédnöke, dr. Megyeri Gábor, a Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület elnöke és egy a társasház által delegált személy.

Az ötleteket 2022. április 30-ig várjuk az ötletbenyújtásra létrehozott online felületen. További információt, alaprajzokat és az ötletbeküldő felületet megtalálják a II. kerület weboldalán: https://bit.ly/3jKRrIx

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek