Share on facebook
Share on email

Kicsiket-nagyokat egyaránt vár áprilisban is a Kultúrkúria

""Csiribiri családi délután, rendhagyó irodalomóra a Sebő együttessel, mesejáték a Kolompos együttessel, valamint újra interaktív meseszínház a Tünet együttessel - csupán néhány indok arra, hogy miért érdemes a családoknak áprilisban is a Kultúrkúriát választaniuk!

2018. április 7. szombat 15:00-18:00

Csiribiri családi délután

Csukás István: Ágacska – a Kabóca Bábszínház előadása Varázsének – Hevesi Imre zenés műsora Kézműves játszóház

""CSUKÁS ISTVÁN: ÁGACSKA – A KABÓCA BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

A mutatványos bábos színészpár gurulós kocsijával járja a világot – így érkeznek az előadás helyszínére is. Dalolnak, játszanak a szokott rendben, majd egyszer csak letörik egy ág a föléjük magasodó fáról. Elkezdődik Ágacska története, amely során a kancsali Dani kacsa, az állandóan röhögő Berci béka és a bátor Pösze egérke elindulnak, hogy megkeressék az embert. Útjuk során igaz barátságot kötnek, s a történet végére nemcsak a kicsi szereplők, de maguk a színészek is boldogságra lelnek.

""VARÁZSÉNEK – HEVESI IMRE ZENÉS MŰSORA

Hevesi Imre rendszeres vendége a Kultúrkúria gyermekprogramjainak. A Diafilmek délutánja házigazdájaként, korábbi Csiribirik vendégeként már sokak számára kedves ismerős. Most önálló zenés műsorával kedveskedik a hidegkúti gyerekeknek.

Jegyár: 900 Ft

""2018. április 11. szerda 10:00-12:00

Költészet Napja a Sebő együttessel

A Sebő együttes megzenésített versei egy rendhagyó irodalomóra keretében

Válogatás Weöres Sándor, Orbán Ottó, Varró Dániel és Kovács András Ferenc verseiből

Az együttes tagjai: Sebő Ferenc, Barvich Iván, Perger László, Soós Réka és Tímár Sára.

Sebő Ferenc első dalait 1968-ban írta. Művészeti tevékenységét többek között Állami-díjjal, Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, Pro Cultura Urbis-díjjal és 2012-ben Kossuth-díjjal jutalmazták. 2014 óta a Nemzet Művésze.

Jegyár: 1000 Ft; Diák jegyár: 500 Ft

""2018. április 13. péntek 10:00-11:00

Muzsikus Klébzelet

Eckhardt Gábor zenetörténeti előadása kisiskolásoknak

Vetélkedő klébzelet módra

Jegyár: 700 Ft

2018. április 20. péntek 9:00-12:00

Tádé bérlet: Furulyás Palkó – a Kolompos együttes mesejátéka

Zenés mesejáték két időpontban, 9 órakor és 10.30-kor

""Dramatikus játék, bábukkal, élő szereplőkkel, muzsikával: hogyan találja meg a királykisasszony párját a juhászlegény személyében.

A juhait elvesztő pásztor vagy pásztorlány zenés történetének meseszerű feldolgozása.

Jegyár: 900 Ft

2018. április 21. szombat 16:00-18:00

Kucok – játssz velünk mesét!

""Interaktív meseszínház a Tünet együttes tagjainak közreműködésével

A Kucok egy színházi előadás és egy kreatív mozgásos-zenés foglalkozás keveréke, 3 és 7 éves kor közötti gyerekeknek ajánlott.

Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. Eközben ők maguk is szabadon játszhatnak, mozoghatnak, ismerkedhetnek képességeik határtalanságával.

Rendező: Szabó Réka

Szereplők: Furulyás Dóra / Huzella Júlia / Lakos Fanni, Gőz István, Szabó Réka, Szász Dániel, Kántor Kata

Zene: Ágoston Béla / Váczi Dániel, Rubik Ernő Zoltán

Jelmez: Andrea Haamer

Szöveg: Peer Krisztián

Hang és fény: Szabon Balázs / Major Mátyás

Külön köszönet: Szirtes Attila

"Barátságos jelmezekbe bújtatott, a gyerekekre odafigyelő játszótársak, valódi hangszerek, eleven zenészek, emberi hangok és emberi léptékek. A közös cselekvés, az együttlét öröme határozza meg az előadás hangulatát. Fontos lenne, hogy minél több családban, óvodában, de még az elemi iskolában is érezhető legyen a kucok melege." (Szilágyi Zsuzsa, Revizor)

Előadásonként 35 gyerek vehet részt az interaktív játékban. A korlátozott férőhelyek miatt ajánlatos az előzetes jegyvásárlás. A gyermekeknek kényelmes ruha viselését ajánljuk, kérjük a cipőt levenni a színházterem bejáratánál. Nagy érdeklődés esetén az előadást 17 órakor megismételjük. Előadásonként 35 gyerek vehet részt az interaktív játékban. A korlátozott gyermekférőhelyek miatt ajánlatos az előzetes jegyvásárlás. Jegyár gyerekeknek 1500 Ft, kísérőknek 1200 Ft.

""2018. április 23. hétfő 10:00-12:00

Babaszínház: Egyik kicsi, másik nagy

Első színházi élmény a Vaskakas Bábszínház előadásában 0-3 éves korig.

Babaszínházi előadás Bartos Erika, Gryllus Vilmos, Kukorelly Endre, Lackfi János, Petőcz András, Szabó T. Anna és Varró Dániel költőink gyermekversei alapján.

Játsszák: Gergely Rozália Markó-Valenytik Anna

Rendező: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas Zene: Rab Viki Tervező: Michac Gábor

A társulat a babaszínházról:

"Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz. Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet."

Az előadásra jegyek korlátozott számban vásárolhatók. Javasolt az előzetes jegyvásárlás.Nagy érdeklődés esetén előadásunkat 11 órától megismételjük.

Jegyár: 1200 Ft

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek