Share on facebook
Share on email

Két II. kerületi iskolában kezdődött el élelmiszermentő-akció

Így az el nem fogyasztott étel rászorulókhoz kerül

Elindult a II. kerületi önkormányzat és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködése, melynek első lépésében az Áldás Utcai Általános Iskolában és a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban kezdődött el az élelmiszermentés.

Az együttműködés lényege, hogy a megmaradó, de nem tálalt ételeket külön dobozokban adagolva sokkoló hűtőbe helyezik az iskolában, ahonnan a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karitatív szervezetekkel együttműködve juttatja el az ételt rászorulóknak, gondoskodva a biztonságos tárolásról és szétosztásról.

Az együttműködésnek köszönhetően jelentősen csökken a megmaradt élelmiszer mennyisége, miközben rászorulók juthatnak jó minőségű ételhez. A két iskolában ez naponta 70-80 adag ételt jelent átlagosan.

A kerületben törekedni fogunk arra, hogy minél kevesebb élelmiszer-felesleg termelődjön, de emellett tervezzük, hogy a jövőben rendezvények alkalmával is együttműködjünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel annak érdekében, hogy ne vesszen kárba étel.

Köszönjük az iskolák, az iskolai dolgozók és az élelmiszerbank segítségét!

Őrsi Gergely – Két II. kerületi iskolában kezdődött el… | Facebook

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a Volt egyszer Budán… II. kötete

Tavaly decemberben mutattuk be a Volt egyszer Budán… I. kötetét. A II. kerület helytörténeti kiadványa hatalmas siker lett. A teltházas bemutatót követően hetekig óriási érdeklődés mellett vásárolták a könyvet.