Share on facebook
Share on email

Innováció, üzleti siker és…Edtech?

Oktatási platformok a Forbes legjobb felhőalapú cégeket összesítő listáján

Egy jó ügy, az innováció és az üzleti siker akár kéz a kézben is járhat. Legalábbis ezt igazolja, hogy a Forbes által összeállított Cloud 50 listába két olyan cég is bekerült, amely gyerekek fejlesztésével foglalkozik.

Elsőként készült el amerikai mintára hazánkban is a Forbes Cloud 50 összesítése. Az impozáns toplistára került cégekben közös, hogy alaptevékenységüket legalább 80%-ban felhőalapon nyújtják. A listán szereplő vállalatok összértéke 2021-es árbevételük alapján megközelíti a 150 milliárd forintot. A technológiai innováció és az üzleti siker összefüggése persze nem meglepő, azonban ez nem egyszer jelentős társadalmi haszonnal is párosul. Például az oktatással.

A toplistára került a Logiscool élményalapú nemzetközi programozóiskola, amely kurzusokat, workshopokat és nyári táborokat szervez a digitális írástudás számos témakörében 5 kontinensen 32 országban, ehhez pedig a saját fejlesztésű oktatási platformját és tananyagát használja. Habár más területen, de szellemiségében nagyon hasonlít a vállalkozásukhoz a szintén listán lévő Bookr Kids, amely egy 3-11 éveseknek ajánlott interaktív alkalmazás révén új módon dolgozza fel és mutatja be a klasszikus és modern mesekönyveket, valamint angol oktatási platformot is üzemeltet. Mindkét cég a rendkívül gyorsan fejlődő és számos újítással jelentkező edtech, azaz az oktatástechnológia szektor képviselője. Technológiai innovációikat tanítással foglalkozó nemzetközi szakemberek is igazolták, hiszen a Logiscool és a BookR Kids is azon kevés magyar cég közé tartozik, amelyet az egyik legnagyobb presztízsű oktatásminősítő cég, az Education Alliance Finland elismert.

A felhőtechnológia egyre jelentősebb szerepet foglal el az oktatásban lehetőséget adva arra, hogy a tanárok és a diákok kihasználják a modern informatika kínálta lehetőségeket. Az oktatási szempontok mellett ugyanakkor a felhőalapú platformnak szerepe van a cégek skálázhatóságában is, motiválva ezzel a befektetőket a támogatásra.

„Az, hogy saját fejlesztésű oktatási platformunk felhő alapon működik nem csak a folyamatos fejlesztést könnyíti meg, de abban is segít, hogy a diákjainknak még elérhetőbbé és biztonságosabbá tegyük a programozás oktatást. Ennek köszönhetően a nálunk tanuló gyerekek a világ bármely pontjáról részt tudnak venni óráinkon, elérik programozó felületünket és saját projektjeiket. Bármikor és bárhol részei tudnak lenni a Logiscool közösségének, ezáltal is inspirálják és motiválják egymást a fejlődésben.” – nyilatkozta Gurics Gábor a Logiscool termékigazgatója.

További információ:
Facebook: https://www.facebook.com/logiscool.hungary
Web: www.logiscool.com

A Logiscool Élményalapú Programozó Iskolahálózatról
A Logiscoolt kifejezetten azért hozták létre, hogy a programozás, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módszerekkel elérhetővé tegyék a diákok számára. Speciális tananyaggal, saját fejlesztésű oktatási platformmal, a MyLogiscool szórakoztatóan tanító közösségi oldal segítségével, játékos formában, egyetemista oktatók, inspiráló környezetben tanítják programozni a gyerekeket és fejlesztik digitális készségeiket. A Logiscool 2014 januárjában indította el első kurzusait Budaörsön. Ma már világszerte 5 földrészen vannak iskoláik, ahol a magyar módszert használják. Az egymásra épülő, kezdő és haladó programozó kurzusokat, digitális és programozó nyári táborokat és kreatív workshopokat a 6-18 éves korosztálynak ajánlják

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek