Share on facebook
Share on email

II. kerületi polgármester: Karók helyett virágokkal gátoljuk a gyalogosokat akadályozó szabálytalan parkolást!

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzését közvetítjük.

Lépésről lépésre igyekszünk a körúton és más utcákban is lecserélni a hagyományos parkolásgátló oszlopokat olyan megoldással, ami ugyanolyan hatékonyan gátolja a szabálytalan parkolást, de lényegesen szebb.

A Margit-negyedben most kihelyezett növények jól alkalmazkodnak a városi környezethez, és természetesen a rendszeres öntözésről is gondoskodunk, de a mostanihoz hasonló nagy melegben meghálálják a növények, ha a körút közeli szolgáltatói, lakók egy-egy alkalommal néhány liter vízzel pluszban megöntözik.

A virágosládák kihelyezésénél természetesen nem állunk meg.

Célunk, hogy a nem túl szép oszlopokat esztétikus, kellemesebb megjelenésű növényeket tartalmazó ládákra cseréljük.

Bízom benne, hogy hamarosan elkezdődhet a Margit körút zöldítése a páros oldalon, ahol 3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését tervezzük, amellett, hogy legalább egy tucat fának igyekszünk megfelelő helyet találni.

Sajnos az elavult közműszabályok miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont meggyőződésem szerint eljött az ideje, hogy szemléletváltozással, máshol már bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg.

Tovább dolgozunk a virágosládák kihelyezésén, még ha ez mindenhol nem is valósítható meg akár a kukák mozgathatósága, akár a járda szélessége miatt.

Törekedni fogunk arra, hogy minél több új zöldfelület kapjon helyet a körút mentén is. A leszedett pollerekből pedig meglepetést készítünk, amit hamarosan bemutatunk.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek