Share on facebook
Share on email

Huszonöt év muzsika

""Vivaldi-hegedűverseny marimbán, Gershwin klarinéton, modern- és néptánc, gyermekkórus és musical-sláger. Csak néhány műsorszám a Kiss Zenede jubileumi koncertjéről, amit az intézmény fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartottak a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

A rendezvény fővédnöke Láng Zsolt polgármester, védnöke Dankó Virág alpolgármester volt. A koncert elején egy rövid filmösszeállítással emlékeztek a szervezők a zenede életének kiemelkedő pillanataira, és a tavaly nyáron elhunyt alapítóra, Kiss Istvánra. Ezt követően a szintén alapító és fenntartó, Kissné Szűcs Marianna"" köszöntötte a közönséget. Mint mondta, negyedszázaddal ezelőtt egy fiatal pedagógus házaspár szerette volna megvalósítani álmait, és vágott bele tizenkét tanítvánnyal egy magán-zeneiskola indításába. Felidézte az első, a Remetekertvárosi Általános Iskolában rendezett hangversenyüket, és azt az utat, ami a jubileumi koncerthez vezetett. Büszkén említette azokat a tanítványokat, akik a művészi, illetve tanári pályát választották hivatásul, de ugyanolyan örömmel beszélt azokról, akik művészetértő és -szerető emberekké váltak. 

Kissné Szűcs Marianna egy tanítványuk képzőművészeti munkájával köszönte meg Láng Zsolt polgármesternek és a II. Kerületi Önkormányzatnak az alapítás óta rendszeresen nyújtott támogatást. A polgármester első szavaival elődei nevében is köszönetet mondott, majd elismerését fejezte ki azért a munkáért, aminek következtében a Kiss Zenede mára a II. kerület egyik büszkesége lett. Személyes emlékeként idézte fel, hogy 2006-ban  első polgármesteri feladatai közé tartozott, hogy a Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskolának átnyújtsa a Klebelsberg-díjat, illetve, hogy 2017 adventi időszakában a zenede növendékeivel látogassa végig a kerület szociális intézményeit, ünnepi műsort és egy kis ajándékot adva az ott lakó időseknek.

""– Egy közösség ereje éppen az ilyen intézményekben rejlik – hangsúlyozta Láng Zsolt. – Az igazi emberi értékek, a tehetség, a gyerekeinkbe és a jövőbe vetett hit itt van velünk, és ha ezekre kellő figyelmet fordítunk, akkor közösen jobb világot teremthetünk.

A nagy sikerű koncerten a zeneiskola jelenlegi és egykori növendékei, valamint tanárai léptek fel, és adtak ízelítőt az intézmény rendkívüli műfaji gazdagságából és a zenedések hangszeres, tánc- és énektudásából. A hangverseny végén az intézmény vezetői köszönetet mondtak és ajándékot adtak át Dankó Virág alpolgármesternek, valamint az iskoláért sokat tevő egykori és jelenlegi pedagógusoknak.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                szöveg Péter Zsuzsanna,  fotó Soós Dániel 

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek