Share on facebook
Share on email

Húsvéti Kenyérlelke Fesztivál a Fény Utcai Piacon

Március 24-én délelőtt 10 órától Budapest egyik legkedveltebb piaca, a Fény Utcai Piac hívja közösségi terébe a kenyér szerelmeseit.

Az ingyenes Kenyérlelke Fesztiválon a húsvét alkalmával bemutatkoznak a legmenőbb pékségek, mint a Freyja, a Panelpék, Panificio il Basilico, Bake my Day, Artisan, de jönnek kistermelők, lesznek kalács-workshopok és válogathatunk a minőségi sonkák között.

Az eseményt utcazenészek is színesítik és bárki nevezhet saját kalácsával a Húsvéti Kalácsversenyre, melyen neves zsűri értékeli a legjobbakat.

A Kenyérlelke Fesztivál szervezőinek célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy – megismerve egymást – kicserélhessék tapasztalataikat, megosztva esetleges egyedi fortélyaikat, vagy egyszerűen csak nézelődjenek, kóstolgassanak, és élvezzék a szórakoztató programokat. A szervezők célja, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit és magyar hagyományát. 

A rendezvényen a főszerepet a kenyér, a kalács és egyéb péksütemények mellett a közelgő húsvét okán természetesen a sonka kapja, olyan népszerű szereplőkkel, mint A Sonkás, Kurunczi Péter és a Breier Farm. A sonka mellett a tojás is szerepet kap, valamint kézművesek sora vonultatja fel a jeles nap alkalmával termékeit.

A zenei színpadon ezúttal utcazenészek váltják egymást a nap során. A Cinnamon Buda és a FeteKert Kávézó és Reggeliző pedig a Fény Utcai Piac fedett teraszán kínál reggeli fogásokat.

A húsvéti alkalommal kalács kategóriában mérettetnek meg a lelkes házisütők és a nevezett „műveket” pedig jeles zsűri értékeli, így Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi a Pék, Cseperkáló József, a Panelpék tulajdonosa és Ormós Gabriella pék, a Kovász Labor blog szerzője.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek