Share on facebook
Share on email

Hot Jazz Band, Kerekes Band és Kaláka – tavaszi programkavalkád a Marczin

Kulturális programajánlónk a Marczibányi téri Művelődési Központból.

MÁJUS 29. SZERDA 19.00

ROST ANDREA ÉS A HOT JAZZ BAND KONCERTJE – DALOK EGY LÁNYSZOBÁBÓL

A műsorban a világjáró operaénekesnő a Hot Jazz Band közreműködésével mutatja meg fiatalságának meghatározó slágereit, musicalrészleteket, filmzenéket és a táncdalfesztiválok győztes dalait, Gershwintől Fényes Szabolcsig, Karády Katalintól Marylin Monroe-n át Marlene Dietrich-ig, az Óz világslágerétől a My Fair Lady-n át a West Side Story-ig. Természetesen az ének duettek sem maradnak el a műsorból a Hot Jazz Band frontembere, Bényei Tamás közreműködésével.

A világhírű Kossuth-díjas operaénekesnő, Rost Andrea olyan híres koncerttermek sztárja, mint a New York-i Metropolitan, a Milanoi Scala, a bécsi Staatsoper, a párizsi Bastille Opera, a londoni, Royal Opera House és olyan művészek partnere, mint Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras, José Cura… (http://www.andrearost.com/hu/).

A szintén Kossuth-díjas Hot jazz Band négy külföldön nyert díja közt a világ legnagyobb versenyén is diadalmaskodott a franciaországi Saint Raphaelben, hat ízben járt az USA-ban, ahol kétszer volt a rangos Sacramento Jazz Jubelee legnépszerűbb zenekara. Az Európa 22 országát és Shanghai-t is megjárt együttesünk az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek magyar slágereinek és filmzenéinek korhű megszólaltatója. (www.hotjazzband.hu).

Belépő:

1-7. sor 12 000 Ft

8-15. sor 9500 Ft

RENDEZVÉNYEK – SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

ÁPRILIS 2. KEDD 19.30
ELFELEJTI, BELEBOTLIK…
A Pataky Klári Társulat táncelőadása

Előadók: Dányi Viktória, Nagy Csilla, Temesvári Zsófia

Koreográfus: Pataky Klári

Fénytervező: Szirtes Attila

Dramaturg: Kompár Valéria

„Pataky Klári meg mesélni tud úgy, hogy a mesében nem történik semmi, és hallgatva mégsem lankad a figyelmünk, tud koreografálni úgy, hogy alig mozdulatai is felnagyulva jelentőséget nyernek, és tud ábrázolni úgy, hogy egyszerre mindent elmond egyről, háromról, mindről… Nőről, emberről, banálisról, nagyszerűről. Mindezt vég nélkül teszi: úgy kezdi el, mintha el sem kezdené, és befejezi anélkül, hogy a végére érne. Nekem jelenleg kb. ez a kortárs művészet.” /Kutszegi Csaba: Betartja, áthágja… – Tánckritika.hu/

„Pataky Klári új darabja, az Elfelejti, belebotlik zavarba ejtő egyszerűséggel beszél generációkról, létezésről, jelenlétről. Zavarba ejtő, mert precíz és kifinomult mozgásvilága időnként megengedi a nézőnek, hogy a mindennapi élet közismert jeleit ismerje fel a mozdulatokban, majd rádöbbenti ennek a banalitására. A szekvenciákból összeálló előadásnak egyedülálló, mágikus hangulatisága ragadja magával a nézőt már az első percekben, és magánál is tartja.” /Dóri Albert: Mágikus egyszerűség, PRAE, 2017./

A Pataky Klári Társulat Pataky Klári koreográfus köré szerveződő, 2003 óta rendszeresen bemutatókkal jelentkező, projekt szinten működő művészi formáció. Pataky Klári 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem Koreográfus szakán, azóta független koreográfusként dolgozik. 2008-ban a Nagyon jól vagyok, lszi ne keress! című darabját a kritikusok és szakírók alkotta zsűri Lábán Rudolf-díjban részesítették. 2014-ben Imre Zoltán-díjjal ismerték el koreográfusi munkásságát. Az izgalmasan sokoldalú, érzékeny koreográfus munkáiban folyamatosan művészi arculata megújítására, illetve egy csak rá jellemző formanyelv kialakítására törekszik. Előadásaiban minden egyes alkalommal új témákat, s ezekhez új formákat keres.

Az előadás időtartama 50 perc

Belépő: 3000 Ft

ÁPRILIS 20. SZOMBAT 19.00

KÉPZELT RIPORT EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓL

Déry Tibor azonos című kisregényének musicalváltozatát 50 évvel ezelőtt mutatták be a Vígszínházban. Földessy Margit, a Szindra Társulat vezetője 1999-ben rendezte meg először a Popfesztivált. Az évforduló alkalmából jelenlegi tanítványaival újra színpadra állították az előadást.

A SZINDRA TÁRSULAT előadása üzenet a mai fiataloknak, hogyan veszíthetjük el egymást, és magunkat egy fesztivál mámorában.

Zene: PRESSER GÁBOR

Dalszöveg: ADAMIS ANNA

Színpadra alkalmazta: PÓS SÁNDOR

Rendező: FÖLDESSY MARGIT

Szereplők:

Eszter: Szekér Dóra / Czirják Janka

József: Balázs Attila / Trautmann Maté

Beverly: Makofka Blanka / Hunyadkürti Éva,

Kígyó: Kovács Szonja / Baráth Nóra / Egri-Fischer Lola

Renee: Szentkuti Ákos / Lucza Gergő

Marianne: Zavaros Anna / Czukor Kinga / Puha Bernadett

Bill: Benesovits Áron / Marco Grasso

Manuel: Berki Benedek / Kole Jackson / Trautmann Maté

Juana: Szabó Nikolett / Szurdi Zsanna

Fiú: Horváth Márk / Kelemen Bence / Kiss Ádám / Molnár Olivér

Frantisek: Garamvári Marcell / Bocsor-Kovács András

Joshua: Kiss Károly / Palya András / Borsi András

Bíró/Rendőr: László József / Forgács Róbert

Tanú: Bakai Gergely / Orbán Gábor

Pokol Angyala: Szilágyi Gábor / Noé Viktor / Mudra László

1. lány: Ujfalusi Vera / Lengyel Maja

2. lány: Farmosi Dóra / Kamarás Hanna / Diallo-Szabó Jázmin

Kisfiú: Nagy Levente Leonidas

A rendező munkatársai:

Asszisztens: Szabó Nikolett, Berki Benedek, Dóczi Simon Dávid

Korrepetitor: Hunyadkürti Éva

Koreográfus: Szabados Tímea

A koreográfiát betanította: Makofka Blanka

Hang: Bárány Barnabás, Németh Barnabás

Fény: Lovizer Tamás, Urbán Dénes

Belépő: 3000 Ft

BEMUTATÓ!

ÁPRILIS 11. CSÜTÖRTÖK 19.00
ÁPRILIS 14. VASÁRNAP 19.00

ÁPRILIS 23. KEDD 19.00

A KEZDET/VÉGE

Sean O’Casey egyfelvonásosa helyett írta: Horváth János Antal

Luca és Peti fiatal házaspár, akik az első gyermeküket várják: bármelyik pillanatban. Luca teljes gőzzel készül az új életre, de Peti még két világ között ragadt: az elköteleződés ijesztő, de nem elköteleződni még jobban. Az egyik kiszámítható, unalmas életet hoz magával, ahol este kilenckor már mindenki pizsamában van. A másik ugyan szabadságot jelenthet, de a felszínes kalandok hajszolása közben igazi társ nélkül maradhat az ember. Luca már nem vár tovább Petire, hogy összerakja a babaágyat, a saját kezébe veszi a dolgokat, miközben Peti a legjobb barátjával, Móriccal próbál megoldást találni a dilemmájára, aki nem biztos, hogy a legjobb tanácsadó. Mindeközben kölcsönösen meglátják a másik életében azt, ami az övékből hiányzik. A kezdet/vége egyfelvonásos összművészeti vígjáték felismerhető, hétköznapi helyzeteken keresztül játékosan, őszintén és érzékenyen beszél a felelősségvállalásról, és a döntésről, amit előbb-utóbb mindenkinek meg kell hoznia. Ez a cirkuszi elemekkel tarkított előadás megmutatja, mennyi szerepet kell betölteni egy modern párkapcsolatban és milyen nehéz megtalálni az egyensúlyt. Szó szerint.

A szövegkönyvet Sean O’Casey A kezdet vége című egyfelvonásosa után/nyomán/helyett írta a rendező, Horváth János Antal. A főszerepeket Molnár Áron, Mohai Tamás és Sztarenki Dóra játsszák. Az előadás létrehozásában a Cirque du Soleil-ből ismert magyar artista Frányó Viktor és a Magyarországon dolgozó finn koreográfus Jenna Jalonen is részt vesz, valamint élőzenével kíséri az előadást Wagner-Puskás Péter, zeneszerző, így egy igazi összművészeti, minden elemében szórakoztató élményt kapnak a nézők a 2024 Valentin-napján tartott bemutatón és azt követően.

Játsszák:

Molnár Áron, Mohai Tamás, Sztarenki Dóra

Dramaturg: Fehér Boldizsár

Díszlet: Szabó Márton István

Jelmez: Jeli Luca Sára

Artista konzulens: Frányó Viktor

Koreográfus: Jenna Jalonen

Zene: Wagner-Puskás Péter

Másodasszisztens: Tóth Gréta

A rendező munkatársa: Tóth Hajni

Rendező: Horváth János Antal

ÁPRILIS 24. SZERDA 19.00

LÁNYOK, FIÚK

A Loupe Színházi Társulás előadása

Játssza: Lovas Rozi

Vannak történetek, amiket mindenképpen el kell mondani. Vannak történetek, amikről lehetetlen beszélni. Ezek néha ugyanazok a történetek. Most egy nő beszél a névtelenek közül, életről, halálról, szerelemről. A férfiak beszédes némaságáról. Egy felívelő és egy lefelé csúszó életpályáról. A gyerekek kiszolgáltatottságáról. Arról a gyilkos labirintusról, amit közösen építettünk, pár ezer évig, fiúk és lányok. Dennis Kelly jellemző írói eszköze a késleltetés, a feszültség fokozása, a kiszámíthatatlan fordulatokra építő hatáskeltés – aki egy Kelly-darab cselekményét előre elmeséli, az egyéb aljasságokra is képes. A Lányok, fiúk egyetlen ária, bravúros hangnemváltásokkal, egy stand-up tragedy: hiszik-e vagy sem, időnként nagyokat fognak nevetni és a sírás sincs kizárva. Ezért járunk színházba, nem?

Dennis Kelly-vel az Árvák után már másodszor találkozik a csapat. A Girls&Boys című darabot 2018-ban mutatták be Londonban, majd bejárta az egész világot. A díjnyertes angol drámaíró erős, háromdimenziós női karakterre írt történetét most az ország egyik legismertebb és legsokoldalúbb színésznője, Lovas Rozi előadásában láthatják a magyar nézők.

A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

Fordította: Horváth János Antal

Jelmeztervező: Pattantyus Dóra

Díszlettervező: Szabó Márton István

Dramaturg: Németh Gábor

Koreográfus: Molnár G. Nóra

Zeneszerző: Hunyadi Máté és Szendrey-Nagy Olivér

A rendező munkatársa: Szakács Zsuzsi

Rendező: Horváth János Antal

A Loupe Színházi Társulás előadásaira dinamikus jegyárazással lehet belépőt vásárolni.

ÁPRILIS 19. PÉNTEK 19.00

BÁRMI LEHETSÉGES, HA ELÉG ERŐSEN GONDOLSZ RÁ

A Loupe Színházi Társulás előadása

Különbözőbbek talán nem is lehetnének, Alex és Rupert között mégis minden magától értetődően alakul – ami a lényeget illeti. De mi történik akkor, ha pont ott kap sebet egy kapcsolat, ami az egyik leglényegibb? Hogyan lehet feldolgozni egy újszülött gyermek elvesztését? Cordelia O’Neill néhol szívmelengető, máskor szívfacsaró kétszereplőse biztos kézzel vezet végig bennünket egy nagy megpróbáltatás elé állított párkapcsolat lentjein és fentjein. Megingathatatlan arányérzékkel vegyít egymásba humort és megrendülést, gyászt és életigenlést. Mint aki maga is járt azon a tájon, amelyről mesél, s akinek épp ezért készek vagyunk elhinni: lehetséges a visszatérés. Mint bármi. Csak elég erősen kell rá gondolni.

Fordította és rendezte: Horváth János Antal

Játsszák: Sodró Eliza, Rusznák András

Zeneszerző: Farkas Virág ‘Zazie’

Dramaturg: Sándor Júlia

Látványtervező: Fekete Anna

Látványasszisztens: Kaszás Nina

Koreográfus: Molnár G. Nóra

A rendező munkatársa: Fazekas Anna

A Loupe Színházi Társulás előadásaira dinamikus jegyárazással lehet belépőt vásárolni.

ÁPRILIS 3. SZERDA 19.00
ÁPRILIS 26. PÉNTEK 19.00

DENNIS KELLY: ÁRVÁK

A Loupe Színházi Társulás előadása

Danny és Helen ünnepi vacsorára készülődnek, amikor belép Helen öccse, Liam, csurom véresen. Dennis Kelly kamaradrámája egy lebilincselő krimi történetén keresztül mesél az előítéletekről, a gyűlöletkeltésről, a társadalmi rétegek szétszakadásáról, a társadalomban pattanásig feszülő félelemről és bizonytalanságról, vagyis arról, ami a legjobban meghatározza a mindennapjainkat. Szereplőinknek nem biztos, hogy van feloldás, de a nézőknek még lehet.

Szereplők: Lovas Rozi, Lengyel Tamás, Molnár Áron

Fordította: Horváth János Antal

Látvány: Szabó Márton

Jelmez: Kisprumik Ádám

Zene: Stark Ervin

Rendezőasszisztens: Fazekas Anna

Rendező: Horváth János Antal

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk.

A Loupe Színházi Társulás előadásaira dinamikus jegyárazással lehet belépőt vásárolni.

ÁPRILIS 15. HÉTFŐ 19.00

BECSAPÓDÁS

A Loupe Színházi Társulás előadása

A színészek improvizációi alapján írta: Horváth János Antal

Két házaspár együtt vacsorázik, ahogy az utóbbi tíz évben minden második héten. A lányok testvérek. Sok éves hagyomány ez, ami a hosszúra nyúlásával nemcsak természetessé, de terhessé is vált, mégsem hagyják el. Ez az alkalom viszont valamiért másnak ígérkezik. Ma van valami a levegőben. Egy amúgy is pattanásig feszült ország levegőjében. Hamarosan értesítések pittyennek a telefonokon: az államfő perceken belül bejelentést tesz. Már megint mi lehet az? Elkezdődik a nemzetiszín zászló előtt felvett nemzetnek intézett videóüzenet. Az országot támadás érte. Egy rakéta csapódott egy határmenti településbe. Négyen meghaltak. Az ország nem nézheti tétlenül honfitársainak igazságtalan halálát. Cselekedni kell. Ez már a mi háborúnk is. Azonnal elrendelik a katonakorú férfi lakosság besorozását. Tizenkét óra múlva pedig lezárják a határokat. Szereplőinknek gyorsan kell döntést hozni, ami az egész életükre hatással lehet. Kérdés, hogy tudnak-e a döntéseikkel együtt élni. Érdemes-e élni haza nélkül? Vagy érdemes meghalni egy hazáért, ami már sosem lesz a miénk? Végül lehet, hogy nemcsak az országból, de a szobából sem jutnak ki.

Játsszák: Földes Eszter, Lengyel Tamás, Molnár Áron, Ullmann Mónika

Díszlettervező: Pallós Nelli

Jelmeztervező: Kisprumik Ádám

Dramaturg: Balassa Eszter

Zene: Hunyadi Máté

A rendező munkatársa: Perényi Luca

Rendező: Horváth János Antal

A Loupe Színházi Társulás előadásaira dinamikus jegyárazással lehet belépőt vásárolni.

ÁPRILIS 12. PÉNTEK 19.00

SZILY LÁSZLÓ – HORVÁTH JÁNOS ANTAL: KITOLÁS

Apanevelés kezdőknek és haladóknak

DAD-TALK: LENGYEL TAMÁS

Apának lenni nem könnyű. Sőt elképesztően nehéz. Főleg, mert senki nem mondta el, hogyan kell csinálni. Mostanáig!

Ebben az apanevelő előadásban szó lesz a terhesség különböző fázisairól, a magzattelepátiás kommunikációról, a babakocsivásárlás traumáiról, levakarhatatlan nőrokonokról, a szabadban szoptatás férfiakra gyakorolt hatásairól, a játszótér szellemeiről és a nagy mennyiségben hallgatott Gryllus Vilmos dalok mentálhigiénés következményeiről.

Válaszokat, persze, én sem tudok. De azért elmondom a frankót. Vagy legalább, hogy velem hogy történt minden.

Addig is vigyázz! Az ellenség sohasem alszik. Se képletesen, se szó szerint.

Audiovisual-gagmen: Beke Dániel, Praznovszky Dániel

Szily László azonos című regénye alapján írta és rendezte: Horváth János Antal

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk.

Az előadásra dinamikus jegyárazással lehet belépőt vásárolni.

ÁPRILIS 13. SZOMBAT 18.00-21.00
HÁBORÚ ÉS BÉKE A NAPPALINKBAN

Főszerepben a társas kapcsolataink – Pál Feri előadásával és képzeletszínházi előadással

Ezen az estén egy egészen különleges, egyszerre humoros és mélyreható utazásra hívunk mindenkit a mindennapi kommunikációs kihívások világába. Fedezzük fel együtt, miként változhat az életünk háborús övezetté, avagy a béke szigetévé! Lépjünk be közösen a sokszor ismerős, mégis újszerűen megvilágított helyzetekbe! Tanuljuk meg meghaladni (s nem megtagadni) a problémáinkat: teremtsünk békét a kommunikáció erejével!

PROGRAM:

ROMBOLÓ ÉS ÉPÍTŐ PÁRBESZÉDEK, avagy a HÁLA vitamin hatása a kapcsolatainkra

Előadó: Tolner Péter, a hvitamin.hu vezetője

JANIKOVSZKY ÉVA: A LEMEZ KÉT OLDALA – képzeletszínházi előadás

Előadják: Szamosi Zsófia Jászai Mari-díjas színésznő és Szandtner Anna színésznő

Rendező: Tollár Mónika

VÉGRE MEGINT ÉRTJÜK EGYMÁST! – társkapcsolati kommunikáció

Előadó: Pál Feri mentálhigiénés szakember

AMIKOR AZ ÉLET JÁTSZMÁI SZÍNPADRA KERÜLNEK – kerekasztal beszélgetés

Résztvevők: Szamosi Zsófia, Szandtner Anna, Tollár Mónika, Tolner Péter, Tolner-Pozsonyi Gabriella

JANIKOVSZKY ÉVA: A LEMEZ KÉT OLDALA – képzeletszínházi előadás

„Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját – adott esetben fél órával ezelőtti – véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról.

A fergeteges előadás gyorsan magával ragadja az embert, az elragadtatottság állapotában viszont nehéz színlelni, így a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére.”

VÉGRE MEGINT ÉRTJÜK EGYMÁST! – társkapcsolati kommunikáció

Napjainkra nehéz feladattá vált tartós, megelégedett társkapcsolatban élni, mert azok az összetartó erők, amelyek egy férfi-nő szövetséget anno megerősítettek, szinte semmivé foszlottak. Mondhatni személyes életfeladattá vált, ami néhány évtizeddel ezelőtt nem volt az.

Épp itt az ideje, hogy elkezdjünk dolgozni magunkért, a kapcsolatainkért, hiszen különösen fontossá vált, hogy kimunkáljuk az együttműködés terét, ahol létrejöhet a változás!

Belépő:

8990 Ft – 1-5. sor

7990 Ft – 6-15. sor

ÁPRILIS 28. VASÁRNAP 19.30

ÁPRILIS BOLONDJA

NONSTOP IMPRO A SZINDRA TÁRSULATTAL

Az impró előadásokon minden a pillanat műve, a közönség instruálhatja a szereplőket és részt vehet a játékban is.

Műsorvezető: FÖLDESSY MARGIT

Belépő: 2500 Ft

Érkezési sorrend, max.: 60 fő

MARCZI PLACC

ÁPRILIS 27. SZOMBAT 10.00-12.00

RUHACSERE

Törekvésünk változatlan, azaz a tudatos gardróbfrissítés okán egy igazán jó hangulatú közösségi élmény megteremtése, maximálisan a környezetvédelemre koncentrálva.

Picit azonban változtatunk az eddigi megszokott csere szabályain, így a belépő ellenében annyi ruhát hozol, amennyit szeretnél, s cserébe ugyanannyit vihetsz.

A megmaradó ruhákat az Oltalom Karitatív Egyesülethez juttatjuk el.

Kérjük csak jó minőségű, mások által még szeretettel hordható ruhákat hozzatok!

Belépő: 700 Ft

ÁPRILIS 27. SZOMBAT 10.00-13.00

KAZAI ÁGI – SZABAD A HANG!

Interaktív énekes workshop Kazai Ágival

Hangunk az egyik legalapvetőbb és egyben legkreatívabb kifejezőeszközünk. Minden hangban ott él egy történet. Legyen az éneklés vagy beszéd, minden hangindítással azt üzenjük: „Figyelj rám, szeretnék mondani valamit.”

Minden hang egy levegővétellel kezdődik. A légzés megtartó erejének segítségével utat tör magának és áramlik a hangod. Ha szeretnéd megtalálni az igazi hangodat, ha elmélyítenéd a meglévő tudásodat, vagy csak szeretnél erősebben kapcsolódni a hangodhoz és általa önmagadhoz, ezen az intenzív, 2 órás, interaktív workshopon te is megtalálhatod az ehhez vezető utat.

Erősítjük a testtudatosságot, ritmusgyakorlatokat és hallásfejlesztést végzünk, foglalkozunk a légzéstechnikával, improvizálunk és közösen komponálunk, miközben szabadjára engedjük a hangunkat.

A workshop vezetőjéről:

Kazai Ági egy sokoldalú, kísérletező előadó- és alkotóművész. Klasszikus- és népzenén nevelkedett, majd beleszeretett a jazz műfajába. Egyetemi tanulmányait a Kunstuniversität Graz jazzének szakos hallgatójaként kezdte, tanári mesterdiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen vehette át 2016-ban. Jazzéneket oktat, zenei workshopokat és filmzene kurzusokat tart, a Metropolitan Egyetem és a Kodolányi János Egyetem után az ELTE is meghívta oktatóinak sorába. Az alternatív zenei szcénában alkalmazott zeneszerzői- és oktatói tevékenysége miatt is ismertté vált az elmúlt 15 évben. Tanítványai között a hazai zenei élet kiemelkedő szereplői is megtalálhatóak.

Részvételi díj: 12 000 Ft/fő

A részvételi díj átutalását követően tudjuk biztosítani a helyedet.

Jelentkezés: kazaiagimusic@gmail.com

Résztvevők száma: maximum 15 fő

Ajánlott életkor: 16 év felett

A foglalkozás nem igényel zenei előképzettséget.

MARCZI DOKUMENTUMFILMKLUB

Folytatjuk vetítéssorozatunkat a KineDok legfrissebb kínálatából, nemzetközi és magyar rendezők filmjeiből válogatva.

ÁPRILIS 4. CSÜTÖRTÖK 14.00

EGY ÚJSÁGÍRÓ MEGGYILKOLÁSA

The Killing of a Journalist (2022)

Rendező: Matt Sarnecki

Szlovákia, 2018. Egy fiatal oknyomozó újságírót és menyasszonyát hidegvérrel meggyilkolják otthonukban. A brutális merénylet hírére a kommunizmus bukása óta nem tapasztalt méretű tiltakozások kezdődnek az országban. A hivatalos vizsgálat megindul, ám egy informátor a meggyilkolt újságíró munkatársaihoz juttat egy titkosított aktát, így kiderül, hogy a gyilkosság feltételezett kitervelője szoros kapcsolatban áll az ország vezető pártjával. Az anyagból az is világossá válik, hogy Szlovákia vezetése korrupt oligarchák, megvesztegetett bírák és lefizetett bűnüldöző szervek kezében van. Lehetséges-e így az igazi számonkérés?

A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

ÁPRILIS 18. CSÜTÖRTÖK 14.00
ANA ÉS A BÍRÁK

Ana’s Trial (2022)

Rendezők: Mariam Jachvadze, Tamara Mshvenieradze

Grúzia harminc éve jogállam, ám ez a jog elsősorban a férfiak joga. Ezen próbál változtatni egy elszánt ügyvédnő, aki a nők, gyerekek, idősek és más hátrányos helyzetűek ügyét próbálja képviselni. Nekik nélküle esélyük sem lenne rá, hogy jogaikat érvényesítsék. Ám a férfiak világában Ana élete is folyamatos küzdelem. Különösen így van ez, amikor eldönti, hogy indul országa ombudsmani tisztségéért, jelöltségéről viszont férfiak döntenek.

A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A belépés díjtalan.

ÁPRILIS 20. SZOMBAT 10.00
CSALÁDI JÓGA

A szülő-gyermek, vagy családi jóga olyan óra, melyen a gyerekek és szüleik, esetleg testvérek, közösen vesznek részt. Ez egy kivételes lehetőség arra, hogy a családok tagjai mélyebben, vagy akár újra kapcsolódjanak egymással.

A biztonságos, bensőséges hangulat, a bizalmi feladatok, a sok érintés és ölelés, mind azt szolgálják, hogy a rohanó világban oly sokszor sérült szülő-gyermek kapcsolat megerősödjön, simuljon, közös élmények építsék azt9.

A jóga alapvetően is a szeretet érzésére becsatornázott mozgás.

Ha úgy használjuk, hogy azzal kapcsolatokat erősítünk, vagy teremtünk, az eredmény nem marad észrevétlen.

Foglalkozásvezető: Gimesi Csenge Liza pedagógus és gyermekjóga oktató

Az órákon az ideális életkor 5+ év, de szuperügyes kistesók, vagy tipegő jógások is csatlakozhatnak hozzánk.

További alkalmak: május 18. és június 8.

Belépő a foglalkozásvezetőnél vásárolható:

2 főnek 3000 Ft (szülő + 1 gyerek)

2+1 főnek 3500 Ft (2 szülő + 1 gyerek)

ÁPRILIS 10. SZERDA 19.00
BORKLUB BÁCSI ZOLTÁNNAL
(szőlőműves, borszakértő, borfilozófus)

A SZAKRÁLIS BOR

Miért említik a Bibliában a bort és a szőlőt 650 alkalommal? Hogy lehet, hogy a leggyakrabban leírt és elsőként megfejtett hieroglifa a “bor” szó? Miért hívták a magyarok az “átváltozás hegyét” Bor-Tengrinek? Tényleg elképzelhető, hogy a Kr. e. 5. századra a Dionüszosz ünnepségek Athénban a város legnagyobb szabású eseményévé váltak? Létezik, hogy a grúzok valóban túl vannak a 8000. szüretükön? Tényleg annyira fontos volt a bencés szerzeteseknek a bor egyedisége, hogy a különböző borokat adó földdarabokat egymástól a mai napig álló kőfalakkal választották el Burgundiában? Sok érdekfeszítő kérdés – megannyi izgalmas válasszal. Ehhez hasonló témákról beszélgetünk majd a Marczi Borklub soron következő szeánszán. Gyertek, nagyon jó lesz!

Belépő: 5000 Ft

ÁPRILIS 18. CSÜTÖRTÖK 16.00

A TERMÉSZETES GYÜMÖLCSÉSZET

Dr. Gyulai Iván előadása

Dr. Gyulai Iván ökológus neve ismerősen csenghet mindazok számára, akik a környezetvédelem, a természetes növénytermesztés és a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő permakultúra irányzat elkötelezett hívei.

Visszajáró vendégünkként ezúttal a természetes gyümölcsészet témakörét járja körbe, sok éves saját tapasztalatára alapozva, színes történetekkel körítve.

Szeretettel várunk mindent természetszeretőt!

Dr. Gyulai Iván: biológiai-kémia szakos tanár, az Ökológiai Intézet a Fenntartható fejlődésért Alapítvány elnöke, az intézet igazgatója. Címzetes egyetemi docens a Szent István Egyetemen a „fenntartható fejlődés elmélete és gyakorlata” tárgyat tanítja. Tagja a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsnak.

Belépő: 2000 Ft

ÁPRILIS 16-JÚNIUS 4.
KI VAGYOK ÉN?

Nyolc alkalmas művészetterápiás önismereti csoport felnőtteknek

Ki vagyok én? Honnan jöttem, kik, milyenek a szüleim, milyen a családom? Milyen szerepeket játszom most az életben? Milyen vagyok legbelül?

A nyolcalkalmas, zárt önismereti csoportban a fenti kérdéseket kutatjuk, alkotásaink mentén.

Különböző grafikai és festészeti technikák (pl. montázs, linómetszet, akvarell) lesznek segítségünkre a többi művészetterápiás ággal (irodalom, zene, tánc) együtt. A csoportban való részvételhez semmilyen művészeti előképzettség nem szükséges.

Jelentkezés, bővebb információ: Deák Panka grafikus, művészetterapeuta (deakpanka@gmail.com, 06 30 514-1783)

Időpontok: 2024. április 23., 30., május 7., 14., 21., 28., június 4., 11.

Keddenként 18.00-20.15 óráig

Részvételi díj: 6000 Ft/alkalom, 8 alkalom: 48 000 Ft

GRAFIKAI MŰHELYEK

április 12., 26. péntek 9.30-17.00 Felnőtt illusztrációs kurzus Simonyi Ceciliával

április 13. szombat 10.00-14.00 Alkotó délelőtt kamaszoknak Simonyi Ceciliával

április 20. szombat 15.00-17.00 Montázs-műhely Deák Pankával

április 27. szombat 10.00-13.00 Stencil műhely Simonyi Ceciliával

Jelentkezés, bővebb információ: Simonyi Cili: (06 30 418-5446, www.ceciliasimonyi.com);

Deák Panka: (06 30 514-1783, deakpanka@gmail.com)

RENDEZVÉNYEK – ELŐADÁS, BESZÉLGETÉS

UTAZÁS A KÉPZELET ŰRHAJÓJÁN

Kiss László Széchenyi-díjas csillagász előadássorozata

Újabb tudomány-kommunikációs kísérlet, újszerű, játékos, magával ragadó, gondolkodásra sarkalló tudomány-kommunikációs aktivitás. Több, mint előadás! Interaktív, intellektuális, szórakoztató!

ÁPRILIS 18. CSÜTÖRTÖK 18.00
A FÖLDÖNKÍVÜLI ÉLET LEHETŐSÉGEI

További előadások:

MÁJUS 16. CSÜTÖRTÖK 18.00
EXTRÉM CSILLAGOK ÉS A TEJÚTRENDSZER SZERKEZETE

JÚNIUS 20. CSÜTÖRTÖK 18.00
GALAXISOK ÉS GALAXISHALMAZOK A TÁGULÓ VILÁGEGYETEMBEN

Az előadássorozat a csillagászati kutatás új horizontjaiba és kulisszatitkaiba nyújt bepillantást, és személyes beszélgetésre kínál lehetőséget a csillagásszal a tudományterület jelenéről és jövőjéről. A sorozat célja a legújabb felfedezések és új felismerések bemutatása a nagyközönség számára is érthető és szórakoztató formában. Az utazás során kalauzunk Kiss László Széchenyi-díjas csillagász, az Élő csillagászat c. online műsorfolyam házigazdája, aki erre a különleges hat alkalomra személyesen várja a kozmosz titkai iránt érdeklődőket. Az előadásokról nem készül videofelvétel – legyen ez unikális és megismételhetetlen élmény minden résztvevőnek!

A hatrészes előadássorozat tematikáját tekintve felöleli a teljes Naprendszerünket, más csillagok körüli bolygókat, és a földönkívüli élet lehetőségeit. A bolygórendszerektől tovább haladva megismerhetjük az extrém csillagok világát, a Tejút szerkezetét, majd a tudós képzeletbeli űrhajóján a táguló Világegyetem galaxishalmazainak útvesztőjében kalandozhatunk el. Egy előadássorozatban tehát megtudhatunk szinte mindent az Univerzumról, az előadás végén pedig egy mobilapplikáción keresztüli kvíz garantálja, hogy a vendégek választ kapjanak kérdéseikre is!

A műsor felépítése: 50-55 perc előadás, majd 30 perc beszélgetés az előadás során feltett kérdésekről

Belépő: 2500 Ft

ISTENEK, DÉMONOK, MÁGUSOK

SZENT TITKOK ÉS TERMÉSZETFÖLÖTTI REJTÉLYEK A TÖRTÉNELEMBEN

Történelmi stand up előadássorozat

Előadó: ANTALFFY PÉTER történész, a Rubicon Intézet tudományos munkatársa

Ki volt valójában Ré és Odin? Volt-e köze Thornak Zeuszhoz? Kik voltak a kelták istenei és mennyire értették őket a rómaiak? Kinek áldoztak embereket a maják és aztékok? Valóban sumer istenektől jött az igazi Özönvíz? Milyen istenek segítették a sámánokat? Hogyan lehetett démonokat elűzni és az isteneket kényszeríteni? Miért volt Amon „elrejtett”, és milyen tudást őrzött Hermész Triszmegisztosz? Gonosz volt-e Hádész és Orfeusz valóban tudta a kiutat az alvilágból? Mit tudhatunk ma Ízisz misztériumairól és hogyan lett a spanyolokból Viracocha? Mi volt Faust igazi bűne? Az előadássorozat a történettudomány segítségével ered a vallás és varázslat sokszínű formáinak nyomába.

ÁPRILIS 25. CSÜTÖRTÖK 18.00
AZ ELSŐ EGYISTENHIT? – ATON, AMON ÉS AZ ELSŐ ERETNEKSÉG

Ki volt a titokzatos Amon isten, a karnaki és luxori templomok ura? Hogyan lett az istenek királya? Ki volt Ehnaton, és valóban utálta Amont? Eretneknek vagy forradalmárnak kell-e tekintenünk? Tényleg volt-e köze Mózeshez és az egyistenhit eredetéhez? Kit imádtak El-Amarna templomaiban? Hova tűntek a királyi család tagjai? Mennyire ismerhetjük meg álmainak építőit, városának lakóit? Miért költözött el Tutanhamon? Harcoltak-e Amon és Aton hívei? Az előadás az első vallásháború nyomába ered.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Belépő: 2000 Ft

Diák és nyugdíjas: 1200 Ft

RENDEZVÉNYEK – ZENEI PROGRAMOK

ÁPRILIS 17. SZERDA 19.00

KEREKES BAND KONCERT

“Naprakész, okosan felépített, újító zene.”

(Songlines magazin, UK)

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól, a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több, mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk.

A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből. A furulyahangzás spektrumát kitágító Fehér Zsombor, nemcsak a gyimesi népzenét, hanem Jimi Hendrix gitárhangzását is hosszasan tanulmányozta, hogy egy olyan sajátos pszichedelikus, riffes játékot fejlesszen ki, ami a zenekar egyedi soundját adja. A táncházakban edződött, de a rockzene energiáiból táplálkozó koboz és brácsa lüktetése, Námor Csaba és Csarnó Ákos kezében tovább erősíti a hagyományos zene béklyóitól megszabadult ethno funkot, ami végül a hazai stoner nagyágyú, Sohajda Péter, és a kettő-négy specialista, Fehér Viktor kezében formálódik egésszé.

Chemtrailezett gyimesi hegyilevegő szakértő kezekből szórva.

Tagok:

Fehér Zsombor – furulya, ének

Námor Csaba – koboz

Csarnó Ákos – brácsa, vocal

Sohajda Péter – basszusgitár, vocal

Fehér Viktor – dob, vocal

Belépő: 5000 Ft

ÁPRILIS 8. HÉTFŐ 19.30
CALCUTTA TRIÓ – INDIAI ZENEKLUB

Kozma András – szitár

Nyusztay Iván – tabla

Molnár András – tanpura

A koncerteket az indiai kultúráról, emberekről szóló film színesíti.

CALCUTTA – INDIAI ZENEKLUB

MINDEN HÓNAP ELSŐ HÉTFŐJÉN 19.30

A Calcutta Európában, Indiában valamint a világ számos pontján lép fel évtizedek óta. A klasszikus indiai zene mestereivé váltak, annak szülőhazájában is számos elismerést szerezve. Fő céljuk a 3500 éves indiai klasszikus zene tradíciójának, csodálatos rágáinak, a világ legfejlettebb élő zenei ritmus rendszerének a lehető legtöbb hallgatóval való megismertetése. Az előadásokon betekintést nyújtanak az indiai klasszikus zene rendszerébe, történetébe, szigorúan követve indiai mestereiket. A hangversenyt gyakran egészíti ki indiai film vetítése is, amely az indiai zene hangszereit, legnagyobb előadóit és népeinek kultúráját mutatja be.

Belépő: 2000 Ft

ÁPRISLIS 18. CSÜTÖRTÖK 19.00

GUZSALYAS CSÁNGÓ TÁNCHÁZ

Moldvai és gyimesi táncház a Szigony, a Somos és a Fanfara Complexa zenekarokkal, tánc- és énektanítással

Moldvai csángó dallamok autentikus és improvizatív előadásmódban –  A Szigony zenekar kiskoncertje

Belépő: 2000 Ft

Diák: 1500 Ft

A táncház az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Csoóri Sándor Alap, a koncert a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla Kollégium támogatásával valósul meg.

ÁPRILIS 27. SZOMBAT 19.00

KALÁKA KONCERT

Akusztikus koncert felnőtteknek

VENDÉG: MIKÓ ISTVÁN

Ötvenöt éves a Kaláka 2024-ben. A jubileumi év első Marczi koncertjenek vendége a Kaláka alapítótagja: Mikó István

BECZE GÁBOR, GRYLLUS DÁNIEL, GRYLLUS VILMOS, RADVÁNYI BALÁZS

Belépő: 4000 Ft

ÁPRILIS 21. VASÁRNAP 19.00

KETTEN VAGY HÁRMAN

Neil Young Sétány koncert

A Neil Young Sétány együttes dalai RÁTÓTI ZOLTÁN, TÓTH ISTVÁN és HUZELLA PÉTER előadásában.

Neil Young, a Crosby, Stills, Nash & Young szupercsapat talán leghíresebbike, a mai napig termékeny dalszerző, világjáró művész. Neve mára már fogalom. A woodstocki nagy nemzedék egyik utolsó nagysága. A Neil Young Sétány koncerten a kezdetektől a legújabb dalokig Sülyi Péter magyar fordításában éneklik Young és a többiek híres és álomszép slágereit

Belépő: 2000 Ft

CSEMETEKERT – JSZIAMARCZI! CSALÁDI PROGRAMOK

ÁPRILIS 6. SZOMBAT 10.00

A BÉLAMŰHELY HANGSZERKÉSZÍTŐ MŰHELYE

Három különböző hangszert készítünk az eseményen.

Ha szeretnél szférafont, konzervdob gitárt és billentyűzet shakert, gyere el hozzánk a workshopra! Ha van otthon konzervdobozod, vagy már nem működő számítógép billentyűzeted, akkor ezeket hozhatod magaddal, ha nincs akkor mi biztosítunk a számodra.

Hogyan készíthető néhány egyszerű hangkeltő eszköz a körülöttünk lévő tárgyakból? Hogyan lehet megszólaltatni őket? Hogyan alkalmazhatóak?

A műhelymunkában alkalmunk nyílik megismerkedni az újrahasznosítás, az upcycling, a házi készítésű hangszerek, hangkeltő eszközök fogalmával és gyakorlatával, valamint újdonsült hangszereink birtokában egyszerű zenei játékok alapjait is elsajátíthatjuk. Ahhoz, hogy zenei élményben részesüljünk nem feltétlenül van szükség zenetanulásra vagy igazi hangszerekre.
A hangadásra, hangkeltésre való késztetés már kisgyermekkortól bennünk él, csupán újra kell értelmezni a zenéről való elképzeléseinket és máris egy tartalmas egyéni, közösségi időtöltésre találunk mind a készítés, mind a zenélés során.

Készíthető hangszerek: hangszeríj, szférafon, billentyűzetshaker, konzervdobgitár… és sok más egyéb. A workshop sokrétűen válaszolja meg a hangszerek kialakulásának történetét és a hangszerkészítés fogalmát. A készítés során anyag és tárgyismeret és az egyszerű szerszámhasználat is tanulható.

A készítés során fejlesztjük:

– a manuális készséget

– a figyelmet és kreativitást

– a hangkeltéshez való viszonyt

valamint megtapasztaljuk az egymásnak adható segítségnyújtás szükségszerűségét.
Lényeges a saját tárgykészítés lehetőségének felismerése, az eleve a kezünk ügyében lévő tárgyakhoz, anyagokhoz való viszony, az újrahasznosítás alkalmazása. A kész hangszerek megszólaltatási lehetőségein túl, egyszerű zenei játékokkal, egyéni, páros és csoportos feladatokkal foglalkozunk. A foglalkozás záró momentuma egy karmesterjáték lehet, ahol a saját készítésű hangszerekkel a zenekart is mi magunk alkotjuk.

Foglalkozásvezető: Rimóczi István zeneszerző, interaktív játékfejlesztő

Ajánlott életkor: 5 éves kortól

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 2500 Ft

ÁPRILIS 7. VASÁRNAP 11.00
BELEFÉR EGY PICI SZÍVBE

Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar tagjainak előadása

A Pici Szív Tánczenekar gyermekműsora Grecsó Krisztián gyermekverskötetén alapuló gyerekkoncert, ami egyszerre mesés, játékos és táncos. Minden együtt, ahogy a gyerekek fejében és szívében van, hiszen nekik a vers, a zene, a tánc, a rajzolás csodája még együtt jár. A közös délelőtt (nagyjából egy bő óra) dal-és játéktanulással, táncházzal, énekléssel telik, megmozgatja és kikapcsolja a gyereket és a szülőt egyaránt.

A Csík Zenekar három tagja és az író várják a nagyobb ovisokat és az alsó tagozatos gyerekeket!

Zene: Szabó Attila

Szöveg: Grecsó Krisztián

Közreműködik:

Grecsó Krisztián (gitár, ének)

Majorosi Mariann (ének, tánc, játékok)

Makó Péter (fúvós szekció, citera)

Szabó Ábel (ütőshangszerek)

Szabó Attila (húros hangszerek, ének)

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 3800 Ft

Családi kedvezmény 4 főtől: 2500 Ft/fő

ÁPRILIS 13. SZOMBAT 9.00-14.00

KOCKABARÁTOK

LEGO játszóház – Építs élményeket velünk!

3 féle LEGO játszóház és aktivitások kicsiknek és nagyoknak, az egész család számára.

2 éves kortól várjuk a játszani vágyókat.

–  Duplo játszóház az ovisoknak.

6 év felettieknek:

– Irányítsd a járműveket a 3 MESEVILÁG körül! (Disney, SpongyaBob, Batman)

– 2×4-es kocka és vegyes LEGO játszóház

– A Ninjago versenypályákon megmutathatod, ki bírja tovább.

– Színezd ki a saját karakteredet a rajzoló saroknál!

– Lapozd végig a változatos képregényeket a képregény sarokban!

– A biztos kéz pályáin kiderül, mennyire remeg a kezed.

– LEGO társasjátékok, klasszikusok legóból

– Fantasztikus LEGO építőfalak, ahol emléket hagyhatsz.

Belépő:
2000 Ft – gyermekeknek 4 éves kortól

1000 Ft – felnőtt kísérőknek

ÁPRILIS 21. VASÁRNAP 10.00
KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ AGÓCS ÍRISSZEL

Agócs Írisz, az egyik legnépszerűbb hazai illusztrátor, most a Vonalból kimenni ér! c. könyve kapcsán mutatja meg nekünk, hogy egy foltból is ezer féle dolgot ki lehet hozni, csupán a képzelet szabhat határt. Ehhez kapunk szakértő tanácsokat Írisztől.

Hozd el kedvenc könyved dedikáltatni!

Az előadás alatt pacarajzolásra is van lehetőség. Kérjük hozzatok magatokkal papírt és író- rajzolóeszközt! Lesz szörp és sok színes paca.

Marék Veronika verses ajánlója a Vonalból kimenni könyvhöz, és a pacarajzoláshoz.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy folt.

Nem is egy volt, sok volt. Sok-sok paca volt.

Ha mindegyik pacának adtál egy jó nevet,

Összeáll hamar a pacahadsereg.

Pacaország tarka virágos díszben áll,

Megválasztottak téged, te vagy pacakirály!

Hát szeresd a pacákat, szeresd a foltokat,

Színezz, fess és rajzolj belőlük jó sokat!

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 2500 Ft

ÁPRILIS 27. SZOMBAT 11.00
PINOKKIÓ

A Ziránó Színház és a Mesebolt Bábszínház közös produkciója

Az előadás létrehozói: Kovács Géza és a Ziránó Színház társulata

Van egy fabáb, egy faragatlan kis fickó, aki arról álmodik, hogy igazi gyerek lesz, s az álom egyszer csak valósággá válik. Hús-vér gyerek kezdi meg valóságos életét. Van teremtő apja, még egy tündéri mama is csatlakozik a kis családhoz, és egy új, izgalmas történet veszi kezdetét. Egy család története. Pinokkió felnő, bábjátékos lesz, mert mi más lehetne egy valaha volt fabábúból, s még a távoli Amerikába is eljut. Híres lesz. Leveleket ír haza a papának és a mamának. Levelek, képeslapok érkeznek húsvétra, karácsonyra, születésnapokra. Csodás, izgalmas, szeretettel teli levelek, melyek alkalmat adnak a régi kalandok felidézésére. Életre kelnek Dzsepettó műhelyében a befejezésre váró bábok, Csodák Mezeje lesz a süteményes tepsiből, Csoda Forrás a szódásüvegből, rettentő bálna a műhelypadból…

Közben átélhetjük egy kis fabáb nagyon is emberi vágyait, tévedéseit, füllentéseit, álmait arról, hogy igazi gyerek legyen. Ám nem csak a fabáb változik át a történet végére, hanem igazi apa lesz egy magányos emberből, s igazi anya egy varázslatos tündérből. Egy kisfiú szülőkre lel, a szülők egymásra találnak, igazi család születik.

Tervező: Boráros Szilárd

Collodi meséje nyomán írta: Kovács Géza

Játssza: Pfeifer Zsófia, Varga Péter Róbert

Ajánlott életkor: 4 éves kortól

Az előadás időtartama: 60 perc

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 2500 Ft

ÁPRILIS 9. KEDD 10.00 ÉS 11.00

KALÁKA KICSIKNEK KONCERT

A legkisebbeknek szóló Kaláka koncertekre azokat a 1,5-4 éves gyermekeket várjuk szüleikkel, akiknek a mamájuk és a papájuk egykoron a mi dalainkon nőtt fel.

Gyermekkorunk legkedvesebb zenekarai szinte észrevétlenül válnak saját gyermekeink kedvenceivé. A Fakatonát, a Pelikánt és a Bőrönd Ödönt talán még anyukánkkal énekeltük, és még ma is kívülről tudjuk, de egy ideje már a gyermekeink dúdolják…Ültetett nézőtér és hangosítás nélküli, közvetlen hangvételű örömmuzsikálásra invitáljuk őket egy kicsi, barátságos zeneszobába. Ebben a szeretetteljes légkörben ismerkedhetnek meg sok akusztikus hangszerrel és találkozhatnak – talán először – a zene csodálatos világával.

Becze Gábor, Gryllus Dániel, Radványi Balázs

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 3000 Ft

MOTOLLA KÉZMŰVES ALKOTÓMŰHELY

VASÁRNAPONKÉNT 10.30-12.00

 „Pergő-forgó motolla, fuss ördög a pokolba,

hozd ide a gyerekeket, csináljanak kerekeket!”

Kézműves délelőttre várjuk a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik (anya, apa és nagyi is) együtt alkothatnak.

ÁPRILIS 7. VIRÁGOS FEJPÁNT

ÁPRILIS 14. NAPPAL ÉS ÉJSZAKA KÖRFORGÓ KÉSZÍTÉSE

ÁPRILIS 21. TAVASZTÜNDÉR

ÁPRILIS 28. PÖRGŐ-FORGÓ BOHÓC

Foglalkozásvezető: Krista Anita bábművész

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 1200 Ft/fő

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

XXVI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Búcsúztassuk együtt a nyarat!

Idén 26. alkalommal nyitja meg kapuit a Klebelsberg Kultúrkúria a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, ahol augusztus 29. és szeptember 1. között koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Búcsúztassuk el a nyarat és töltődjünk fel együtt az őszre művészettel!