Share on facebook
Share on email

Hamarosan vége a dühítő rollerkáosznak – mikromobilitási pontokat jelöltek ki a II. kerületben

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester facebook bejegyzését olvashatják.

Mindenki bosszankodott már útban lévő, hanyagul eldobott roller miatt. Van, hogy az egész járdát elfoglalja, van, hogy egyszerre akadályoz biciklist, babakocsist és autóst. A közösségi e-rollerek rendezetlen helyzete joggal zavar sokunkat.

Még 2021 decemberében hoztunk rendeletet arról, hogy mobilitási pontok segítségével rendezzük az eldobált rollerek ügyét.

Ezt követően hosszas egyeztetések után sikerült megegyeznünk mindhárom szolgáltatóval: kötelesek lesznek gondoskodni arról, hogy az általuk kölcsön- vagy bérbeadott e-rollerek a telephelyen kívül kizárólag a kerületi mobilitási pontokon legyenek leállíthatóak. Majd a héten elkezdődhetett az első 19 mikromobilitási pont kijelölése. Ezek a mikromobilitási pontok szolgálnak majd a közösségi rollerek tárolására. Hamarosan a felfestések mellé több helyen, ahol indokolt támaszokat is építünk. A szolgáltatók a veszélyhelyzetet követően területfoglalási díjat fizetnek a mikromobilitási pontok után. Ha egy rollert nem a mikromobilitási pontokon helyeznek el, szankcionálni fogjuk. Türelmi idő után elszállítjuk, szankcionáljuk, és a szolgáltató fizet.

Bízom benne, hogy a szabályozás segítségével megszűnik az elhagyott rollerek okozta káosz.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek