Share on facebook
Share on email

Gyereknapi falfestmény-meglepetés a II. kerületi Pasaréti úton

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-bejegyzése arról, hogy gyereknapi falfestmény-meglepetésként Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk és a magyar népmesék piros madara díszíti az egykori katonai akadémia kerítését a Pasaréti úton.

Ahhoz, hogy otthonunk jobb hely legyen, sokszor nem hatalmas összegekre, hanem figyelemre, jószándékra és együttműködésre van szükség. Így történt ez a Pasaréti út mentén, ahol az egykori katonai akadémia kerítése újul meg gyereknapi meglepetésként.

Buda a világszínvonalú magyar animációs filmkészítés otthona, a Hűvösvölgyi úti Pannónia Filmstúdióban évről évre remekművek készültek el. Az alkotók jelentős része nemcsak munkáját végezte Budán, hanem itt talált otthonra.

Most az ő alkotásaik kerültek a Pasaréti útra, ahol a játszótérrel szemközti falon láthatjuk a legnépszerűbb karaktereket. Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk vagy a magyar népmesék piros madara mostantól a mozivászonról Pasarétre költöznek – oda, ahol mindig is otthon voltak.

A korábbi szürke, kopottas téglafal méltatlan volt Buda egyik legszebb városrészéhez.

Ezért is tett igazán boldoggá, amikor kezdeményezésemre összefogott a terület tulajdonosa, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt., a tűzfal-festményeiről ismert Színes Város csapata, valamint a kreatív városi programokat szervező hosszúlépés. járunk? csapata, és elkészülhetett a falfestmény.

Boldog gyereknapot kívánok!

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek