Share on facebook
Share on email

Gyereknapi falfestmény-meglepetés a II. kerületi Pasaréti úton

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-bejegyzése arról, hogy gyereknapi falfestmény-meglepetésként Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk és a magyar népmesék piros madara díszíti az egykori katonai akadémia kerítését a Pasaréti úton.

Ahhoz, hogy otthonunk jobb hely legyen, sokszor nem hatalmas összegekre, hanem figyelemre, jószándékra és együttműködésre van szükség. Így történt ez a Pasaréti út mentén, ahol az egykori katonai akadémia kerítése újul meg gyereknapi meglepetésként.

Buda a világszínvonalú magyar animációs filmkészítés otthona, a Hűvösvölgyi úti Pannónia Filmstúdióban évről évre remekművek készültek el. Az alkotók jelentős része nemcsak munkáját végezte Budán, hanem itt talált otthonra.

Most az ő alkotásaik kerültek a Pasaréti útra, ahol a játszótérrel szemközti falon láthatjuk a legnépszerűbb karaktereket. Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk vagy a magyar népmesék piros madara mostantól a mozivászonról Pasarétre költöznek – oda, ahol mindig is otthon voltak.

A korábbi szürke, kopottas téglafal méltatlan volt Buda egyik legszebb városrészéhez.

Ezért is tett igazán boldoggá, amikor kezdeményezésemre összefogott a terület tulajdonosa, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt., a tűzfal-festményeiről ismert Színes Város csapata, valamint a kreatív városi programokat szervező hosszúlépés. járunk? csapata, és elkészülhetett a falfestmény.

Boldog gyereknapot kívánok!

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Ne vegyenek le jutalékot a pénzintézetek, ha a szülők SZÉP-kártyával fizetnének a közétkeztetésért!

Őrsi Gergely polgármester Facebook-bejegyzése arról, hogy a II. kerület kezdeményezni fogja a kormánynál, hogy módosítsák a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló rendeletet úgy, hogy a gyermekétkeztetésre használt SZÉP-kártyás fizetések esetében ne terhelje sem a szülőket, sem az önkormányzatokat a pénzintézetek jutaléka.

Így lehet állatbarát a kertünk!

Ahhoz, hogy a kertünket a beporzó rovarok, a madarak és sünök számára is otthonos környezetté alakítsuk, csak néhány egyszerű tanácsot kell megfogadnunk. Ha így teszünk, egyrészt tehetünk egy keveset a biodiverzitás megőrzése érdekében, másrészt a megfigyelés örömével is gazdagodhatunk.

Mi a közös Ördög Nórában, Balogh Petyában és a Mintaapák sorozat sztárjaiban?

A szülők a hosszú nyári szünet alatt számtalanszor érezhetik azt, hogy a gyermekeik csak a képernyőt bámulják szabadidős vagy más izgalmas és hasznos programok kárára. Sok szülő rájött már, hogy nem érdemes korlátozni a gyermek digitális eszközökön töltött idejét a nyáron, inkább tanulják meg tudatosan, magabiztosan használni ezeket az eszközöket. Többek között ezért számos ismert szülő is döntött amellett, hogy gyermeke digitális témakörben induló táborba menjen.