Share on facebook
Share on email

Folytatódik a Közösségi Liget megvalósítása

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat a „Közösségi Liget megvalósítása” című projektjével sikeresen pályázott a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű város-rehabilitációs pályázaton, közterület komplex megújítása témában.

A beruházás a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül valósul meg, a Fővárosi Közgyűlés 300 millió forintos támogatásával. A projekt eredményeképpen az eddig kihasználatlan lehetőségeket rejtő terület megújul. A beruházás keretében környezetrendezéssel, tájépítészeti eszközökkel sport, közösségi és rekreációs funkciókat ellátó park jön létre.

2021. szeptemberében megkezdődtek a projekt kivitelezési munkái és folytatódtak ez év elején.

Az előkészítő munkákat, a durva tereprendezést és szükséges geodéziai felméréseket a finom tereprendezés, valamint a mikrodombok kialakítása és a közműveket érintő munkák (víz- és csatornakiépítés) követték.

A játszótérre kerülő játszóeszközök egy része megérkezett a helyszínre, így megkezdődhetett a játszóeszközök telepítése, és a homokozó kitűzése is megtörtént. A sportpályán a gumiburkolat fektetéséhez szükséges előkészítő munkálatok folytak.

A park központi részén megkezdődött a járda kiépítése. További burkolati munkák végzésére került sor a KRESZ pálya és a petanque pálya körül. A futókör kialakításához kapcsolódóan szegélyezés, tükörszedés és darált betonágyazat betöltése zajlott.

A petanque pálya körüli finom tereprendezés mellett az öntöző rendszer védőcsöveinek lefektetése is megtörtént, a leendő parkolónál kihelyezésre kerültek a kerékpártárolók is.

A későbbiekben közösségi klubhelyiségnek, büfének helyet adó pavilon építési munkái a zsaluzat, vasalat építésével, acél pillérek beállításával folytatódtak, valamint villanyszerelési munkák folytak.

A megújuló park minden korosztály számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget. A sportolni vágyókat fitnesz eszközök, ping-pong és sakkasztalok, pétanque-, röplabda- és focipálya, valamint kibővített futókör várja majd.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek