Share on facebook
Share on email

Fedezzük fel együtt a digitális világ csodáit!

Indul a negyedik nagy digitális kaland!

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kalandot.

Az izgalmas eseményen közel 30 budapesti és vidéki helyszínen 3-4. és 5-6. osztályos diákok mérik össze tudásukat. A verseny fizikailag az iskolákban, valójában online zajlik, minden helyszínen egy időben versenyeztetve a csapatokat. 

A 3 fős csapatoknak egy órája lesz, hogy a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással, az internetbiztonsággal és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos játékos küldetést online teljesítsék. A verseny a digitális készségeket helyezi előtérbe, a logikai gondolkodás, a problémamegoldó képesség és a csapatmunka fontosságát hangsúlyozza. A verseny attól is egyedi, hogy külön felkészülést nem igényel, a hétköznapokban megszerzett tudásra, logikai képességekre alapoz.

A Nagy Digitális Kalandon sikeresen teljesítő diákokat értékes élmény- és tárgynyereményekkel díjazzák. A fődíj egy londoni utazás, és egyben látogatás a Google londoni irodájába. Emellett játékos pénzügyi képzések és digitális táborok is gazdára találnak. A verseny fő támogatója a Logiscool. Egyéb támogatói a Fornetti, az OTP FÁY Alapítvány és a Piros Mogyorós. 

A Digitális Tudásért Alapítvány küldetése: 

A Digitális Tudásért Alapítvány olyan kezdeményezéseket indít, amelyek minden esetben hozzájárulnak a fiatal generációk digitális kompetenciáinak növeléséhez. A digitális tudás már nem csupán a jövő, hanem már a jelen alapja is. Ezért fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerkedjenek az információs technológia alapjaival valamint az internetbiztonság, sőt a mesterséges intelligencia kérdéseivel is. 

Miért fontos ez az esemény? 

A Nagy Digitális Kaland több mint verseny: egy olyan esemény, ahol országszerte 2-3 ezer gyerek játékos formában kerül kapcsolatba a digitális világ alapjaival. A 60 perces versenyen a diákok használják a logikus és algoritmikus gondolkodás mintáit, melyek ma már nélkülözhetetlenek a későbbi tanulmányaikban és karrierjükben. A készségfejlesztés mellett a program kiváló lehetőséget nyújt a csapatmunka és a felelős és magabiztos internethasználat gyakorlására is. A felhőtlen hangulat, az érdekes tematika és a digitális világ izgalmai felejthetetlen élményt nyújtanak minden résztvevőnek.  

Részletek a versenyről: 

2 korcsoport (3-4. osztályosok és 5-6. osztályosok) 3 fős csapatainak jelentkezését várják a különböző helyszíneken. A csapatoknak egy órájuk van, hogy teljesítsék az izgalmas, gondolkodtató, digitális feladatokat. A regisztráció már elkezdődött, a csapatokat szülők és tanárok is nevezhetik.  

A jelentkezési határidő: 2024. május 17., 12:00  

Értékes, élményekkel teli nyeremények: 

Fődíj: Utazás Londonba, és látogatás a Google irodájába 

Egyéb nyeremények: 

Részvételi lehetőség a Logiscool nyári táboraiban 

Játékos pénzügyi képzések az OTP Fáy Alapítvány felajánlásával

Tárgy- és élménynyeremények 

A verseny fő támogatója a Logiscool. Egyéb támogatói a Fornetti, az OTP FÁY alapítvány és a Piros Mogyorós.  

Helyszínek: 

A verseny országszerte több általános és középiskolában kerül megrendezésre, közel 30 helyszínen.  Helyszínek listája: www.nagydigitaliskaland.hu

Regisztráció és további információk: 

www.nagydigitaliskaland.hu 

A Nagy Digitális Kaland nem csupán egy verseny, hanem egy befektetés a gyerekek jövőjébe. Várják szeretettel az új kalandorokat, hogy részesei legyenek ennek az izgalmas digitális utazásnak!      

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek