Share on facebook
Share on email

Elkészült végre a Gyarmati Dezső Uszoda – II. kerület 50 méteres medencéjének ideiglenes helyreállítása

Kerületi lakosok most hétvégén ingyenesen használhatják.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy, hogy hétvégétől újra használhatják a versenyzőink és a lakosság a Gyarmati Dezső Uszoda nagymedencéjét.

Még a koronavírus-járvány kitörésekor kellett leengednünk a medencét. A leeresztés után derült fény arra, hogy a burkolat alá víz ment, és megállapították a betontest repedezettségét is.

A teljes helyreállítás rendkívül költséges, ráadásul különböző eljárások és elhúzódó vizsgálatok során kell megállapítani, hogy ki felelős a medence problémáiért, ezért úgy döntöttünk, hogy a kivitelező és a tervező egyetértésével és együttműködésével a Műszaki Egyetem által javasolt és a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) előírásainak megfelelő technológiával a kárenyhítés érdekében helyreállítjuk a medencét, ami így a vizsgálatok lezárulásáig is használható.

A járvány kitörése óta nemcsak az 50 méteres medence használatáról kellett lemondanunk, hanem a kerületnapi rendezvényekről is, de most végre újra lehetőség nyílik mindkettőre, ezért június 18-án és 19-én a II. kerületi lakosok ingyen használhatják a Gyarmati Dezső Uszodát a kerület napja alkalmából.

Mindenkit szeretettel várunk a II. kerület napja alkalmából a Mechwart ligetben és az újra használható 50 méteres medencében a Gyarmati Dezső Uszodában is!

A víz áll a nagymedencében, az eljárások folynak.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek