Share on facebook
Share on email

Elkészült a Közösségi Liget a II. kerületben

Ma hivatalosan is átadtuk a közösségi ligetet. Fantasztikus érzés, hogy a városban egy ekkor terület zöld szabadidőparkként, ligetként teszi majd jobbá az itt élők és az idelátogatók életét. Bízom benne, hogy sokak minőségi időtöltését szolgálja majd a liget!

A beruházás a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül valósult meg.

A munkálatok 2021. szeptemberében kezdődtek és idén októberben fejeződtek be. 

A Közösségi Liget megvalósításával javult a városi környezet, a városi élet minősége, új funkciók jöttek létre.

A terület komplex megújítása keretében infrastrukturális elemek, tájépítészeti elemek egyszerre újultak meg, valamint egy új épület gazdagítja a parkot. 

A beruházással megvalósult a 450 méter hosszú nyomvonalú, 2 méter széles 2 sávos gumiburkolatú futókör, a kültéri fitnesz park kibővítése, a kerékpáros KRESZ tanpálya, játszótér létesítése, egyedi tervezésű bútorok kihelyezése, sportterek létesítése: ping-pong és sakkasztalok, pétanque-, röplabda- és kosárlabdapálya, valamint a pavilonépület létrehozása.

A fejlesztés célja olyan közösségi szabadtér létrehozása, ahol a kialakításra kerülő funkciók bárki által szabadon használhatók.

A tömb egy sport – rekreációs funkciójú közparkká vált, a terület határán sűrű erdőszerű kiültetéssel, a belső részeken lazább füves-ligetes területtel, lankás dombokkal.

Az összesen több,  mint 28 000 m2 zöldfelületen több, mint 200 db új fát telepítünk, új ülőbútorok, hulladékgyűjtők és ivókutak kaptak helyet a ligetben.

A területen lévő, nem megfelelő minőségű földet elszállítottuk, helyette új termőföld érkezett. 

A parkban a közterület védelmét biztosító térfigyelő rendszer is kiépítésre került.

A parkolást 19 db szórt burkolatú parkolóhely, valamint biciklitárolók segítik.

Külön köszönöm az előző városvezetésnek a telekrendezések és a projekt elindítását!

Köszönet illeti a Belügyminisztériumot, hiszen a Pesthidegkúti Gyarmati Dezső Uszoda kivitelezése és környezetének megújítása és megvalósítása címen 1 milliárd forinttal segítette a munkát.

Köszönet Budapest Főváros Önkormányzatának, amely a Tér_Köz nevű pályázat keretében, a Közösségi Liget megvalósítása címen 300 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.

Köszönöm, hogy Popovics Márk elhozta a megnyitóra táncbemutatóját.

Köszönöm, hogy velünk tartott a Face Team Győr akrobatikus sport színház és Karácsony Gergely főpolgármester!

Őrsi Gergely polgármester

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek