Share on facebook
Share on email

Csatlakozunk a főváros döntéséhez: idén nem lesznek karácsonyi fények a II. és VI. kerületi közterületeken

Hiszen fontosabb, hogy meglegyen az otthonok ünnepi fénye, mint az utcáink pompája.

Az elszálló infláció és a rezsiköltségek sokak életét fogják megnehezíteni a következő hónapokban. A kerületeink lakóiét és azokét egyaránt, akik nem élnek itt ugyan, de a kerület lakóiért dolgoznak.

A karácsonyhoz az otthon melege mellett hozzátartozik utcáink díszítése, a díszkivilágítás is. Az Andrássy úton, a Teréz körúton és a Margit körúton, a VI. és a II. kerületben egyaránt. Polgármesterként sok mindenben egyetértünk. És ahogy korábban hasonlóan gondolkodott ez a két kerület a karácsonyi díszkivilágításról, úgy most is.

Csatlakozunk a főváros döntéséhez: idén nem lesznek karácsonyi fények a II. és VI. kerületi közterületeken, hiszen fontosabb, hogy meglegyen az otthonok ünnepi fénye, mint az utcáink pompája.

Ezzel együtt alternatív megoldásokat fogunk keresni az intézményeinkkel és a lakókkal közösen, hogy kitaláljuk, mivel tehetjük színesebbé és szebbé a közterületeket az adventi időszakban.

Úgy döntöttünk, hogy II. és a VI. kerületben a díszvilágításra szánt összegből a rászorulóknak nyújtott támogatásokat emeljük, és egyszeri rezsitámogatást nyújtunk azoknak a munkatársainknak, akik nem vezető beosztásban dolgoznak, és jövedelmük alapján nehezebb helyzetbe kerülnek.

Bölcsődei dajkák, utcaseprők, szociális gondozók és ápolók, orvosi asszisztensek. Legyen nekik szép az ünnep!

Őrsi Gergely,
a II. kerület polgármestere

Soproni Tamás,
a VI. kerület polgármestere

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek