Share on facebook
Share on email

Álomvarázslás: Laptopra gyűjtöttek a súlyos beteg Mirellának

Gyógyíthatatlan beteg gyerekeknek segítenek a karácsonyi gyűjtéssel

Súlyos betegséggel küzdő gyermekek és családjaik álmait valósítják meg immár tíz éve a Ments életet karácsonyra kampányban befolyó összegből. Idén is több család nehéz helyzetét sikerült könnyebbé tenni a civil önkénteseknek, az adományoknak köszönhetően pedig remélhetőleg ebben az évben is sok kis hős arca felderülhet.

A Ments életet karácsonyra gyűjtés során 2000 Ft-os „álomjegyeket” lehet vásárolni, az összegyűlt összeget pedig a Ments Életet Közhasznú Alapítvány segítségével használják fel ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. A tavalyi gyűjtés eredményéből több projektet is megvalósítottak idén: az álomvarázslás során súlyos betegséggel küzdő gyermekek kívánságát teljesítik, így kapott például saját laptopot a 14 éves Mirella, hogy a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályán történő kezelése során legyen min tanulnia és kapcsolatot tartani a barátaival.

Az életet veszélyeztető vagy gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekek családjának is elkél azonban a segítség: az alapítvány Álomkommandó nevű programjában tűzifával, autószervízzel vagy szükség esetén akár szigetelő anyaggal is támogatták a családokat.

Szintén a gyűjtés segítségével valósulhatott meg októberben egy 500 fős családi nap az érintett családok részvételével, ahol gyermekszínház és játékok fogadták a kicsiket és bagyokat.

„A fennmaradó összegből még az MLSZ-szel közös élményprogramba is be tudtunk szállni” – újságolta örömmel Sipos Zoltán, a gyűjtést koordináló Kreatív Kontroll alapítója. – „Hatvanan utazhattak a magyar labdarúgó-válogatott Eb-mérkőzésére szurkolni Montenegróba, többségük pedig most először látta a tengert.”

Az idei gyűjtés már tart, a támogatók pedig beszámolót kapnak majd a 2025-ben megvalósított gyermekálmokról is. Aki szeretné támogatni a súlyos betegséggel küzdő gyermekeket és családjukat, a 2000 forintos álomjegyek elérhetők a https://mentseletetkaracsonyra.hu oldalon.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

XXVI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Búcsúztassuk együtt a nyarat!

Idén 26. alkalommal nyitja meg kapuit a Klebelsberg Kultúrkúria a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, ahol augusztus 29. és szeptember 1. között koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Búcsúztassuk el a nyarat és töltődjünk fel együtt az őszre művészettel!