Share on facebook
Share on email

A Python programozási nyelv alapjai

Tudtad, hogy a Python programozási nyelv több mint 30 éves? Igen, jól olvastad, napjaink egyik legnépszerűbb programozási nyelve már több, mint 3 évtizede velünk van. Nem csoda, hogy sokan, akik biztonságos és jól fizető informatikai karriert szeretnének kialakítani, érdeklődnek a Python programozás iránt.

Ha gyermeked érdeklődik a kódolás vagy a Python programozás iránt, akkor jó hírünk van! Nem kell az egyetemig várnia, hiszen akár már most is elkezdheti! Számos kódolási kurzust biztosítunk gyermekek számára, erős alapot biztosítva a későbbi tanulmányaikhoz. Ebben a cikkben bemutatjuk a Python, illetve a programozás korai elsajátításának előnyeit.

A Python programozási nyelv rövid története

Egy holland programozóhoz, Guido van Rossumhoz köthető a Python nyelv. Az ABC programozási nyelv helyettesítéseként, az 1980-as évek végén kezdte el fejleszteni, majd 1991-ben tette közzé, Python 0.9.0 néven. A továbbfejlesztett és 2000-ben közzétett Python 2.0 számos új és hasznos funkcióval bővült, majd 2008-ban újabb jelentős frissítést kapott a már Python 3.0 néven ismert programozási nyelv.

A Python nyílt forráskódú és viszonylag könnyen tanulható. Talán emiatt vált a világ egyik legnépszerűbb programozási nyelvévé. Mára már olyan globális cégek használják, mint például a Spotify, a Google, vagy a Netflix.

Python programozás gyerekeknek

A gyerekek korai megismertetése a programozással számos előnnyel jár, különösen, ha megtanulják az egyik legszélesebb körben használt programozási nyelvet. A Logiscoolban egyedülálló módszerrel, szórakoztató módon tanítjuk a gyerekeket, így játékos formában, életkoruknak megfelelően sajátíthatják el a Python programozás alapjait.

Hány éves korában ajánlott elkezdeni?

Egyre több helyen érhető el gyermekeknek szóló programozás oktatás, hiszen nagyon sok szülő szerint érdemes befektetni ebbe a tudásba, és minél korábban érdemes a tanulást elkezdeni. A Logiscool haladó kurzusai közé tartozó Python programozási kurzust 13 és 18 év közötti diákoknak ajánljuk, amelynek előfeltétele a Logiscool szintfelmérő teszt megírása vagy a Logiscool Mix 312 nevű programozási kurzus elvégzése. A kurzusok kis csoportokban zajlanak mind a tantermekben, mind online, illetve magánoktatásra is van lehetőség.

Mit fognak tanulni a gyerekek?

A Python a világ egyik legnépszerűbb és leggyorsabban fejlődő programozási nyelve. Világszerte számos országban használják, olyan területeken, mint például a videójátékok és alkalmazások, adatbányászat és -elemzés, robotika, valamint a mesterséges intelligencia.

A Logiscool összes többi kurzusához hasonlóan, a Pythont is játékos módszerrel tanítjuk. Az első félév a Python programozás alapjait teszi le, majd, az alapok lefektetése után haladó témákba vethetik bele magukat a diákjaink. A kurzus során a résztvevők izgalmas projekteket készítenek, saját játékot fejlesztenek, illetve betekintést kapnak abba is, hogy milyen más, valós alkalmazásai vannak ennek a programozási nyelvnek.

A kurzus végére a diákok magabiztosan és önállóan fognak tudni programozni Pythonban. A Python programozási kurzus 3. félévének elvégzése után a diákjaink több lehetőség közül is választhatnak:

  • Letehetik a Logiscool Python vizsgáját, amely ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A vizsga személyes jelenlétet igényel, és a diákjaink helyi nyelvén teljesíthető. A sikeres vizsgáról szóló diplomát a helyi Logiscool átadó ünnepségen kaphatják meg a diákok.
  • Teljesíthetik a Certified Entry-Level Python programozói vizsgát (PCEP).
  • Folytathatják tanulmányaikat a Mesterséges intelligencia és adattudomány Pythonnal kurzusunkon, ahol elmélyíthetik tudásukat az adattudomány, a gépi tanulás, a prediktív algoritmusok és a neurális hálózatok, valamint a mesterséges intelligencia terén.

Mire használhatják ezt a tudást a későbbiekben?

A Python programozás egyszerűen megtanulható, testre szabható és kompatibilis több operációs rendszerrel is. A Python szintaxisa a legtöbb programozási nyelvvel ellentétben könnyen olvasható. Minden más programozási nyelvnél jobban hasonlít az emberi nyelvre, így kiváló választás gyerekeknek.

Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked hasznos és jövőbiztos készségekre tegyen szert, akkor javasoljuk, hogy fontold meg a Python kurzusunkat. A Python fejlesztők iránt nagyon nagy kereslet van, hiszen egy népszerű, számos területen alkalmazott nyelv. Egy belépő szintű Python programozó vagy fejlesztő átlagos fizetése körülbelül 60 000 USD és 110 000 USD között van évente.

A jövőbeni karrier korai építése mellett a gyerekeknek szóló kódoló órák sok egyéb, alapvető készséget is fejlesztenek, mint például az algoritmikus és analitikus gondolkodás, a problémamegoldó készség és a STEM területek mélyebb ismerete.

A Python programozás kezdőbarát, hiszen viszonylag könnyen érthető, ezáltal csökken a frusztráció lehetősége, amely időnként előfordul a kezdő kódolóknál. A Python az AI, az adattudomány és a gépi tanulás választott nyelveként is ismert. Erre a tudásra nagyon nagy igény van a mai munkaerőpiacon, hiszen ezeknek a területeknek óriási jelentősége lesz gazdaságunk és digitális technológiánk jövője szempontjából. Egy szó, mint száz: megéri Pythont tanulni!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

XXVI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Búcsúztassuk együtt a nyarat!

Idén 26. alkalommal nyitja meg kapuit a Klebelsberg Kultúrkúria a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, ahol augusztus 29. és szeptember 1. között koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Búcsúztassuk el a nyarat és töltődjünk fel együtt az őszre művészettel!