Share on facebook
Share on email

A II. kerületi Kolozsvár utcai és Hűvösvölgyi Óvoda elnyerték az Állatbarát Óvoda címet

Az ovi Madárbarát kerttel rendelkező Zöld óvoda is egyben.

Az Év állatvédő óvodája 2022, illetve az Év állatvédő általános iskolája 2022 kiírásra országosan összesen 171 pályázat érkezett, ez a tavalyi több, mint kétszerese. Az Állatorvostudományi Egyetem tájékoztatása szerint országosan 120 óvoda és 51 általános iskola jelentkezett a március 31-diki pályázati határidőre.

Minden olyan magyarországi és határon túli iskola és óvoda pályázhatott, ahol fontos szerepet tölt be a nevelési elvek és gyakorlatok között az állatvédelem. Idén már az Állatbarát óvoda, illetve az Állatbarát általános iskola címet is elnyerhették a jelentkezők, a díjakat nyár elején adják át az egyetemen.

A szervezők nagy örömére elmondható, hogy az ország valamennyi megyéjéből pályáztak óvodák, és a pályaművek magas színvonala is minden várakozásukat meghaladta. Az állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri a pályázatra olyan tanintézmények jelentkezését várta, amelyek a 2021–2022-es tanévben kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és arra törekedtek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.

A II. kerületben található Kolozsvár utcai és Hűvösvölgyi ovikat most ilyennek ismerték el, amik Madárbarát kerttel rendelkező Zöld óvodák is egyben. Budapesten mindössze 6 ovi kapta meg ezt a címet.

A II. kerületi Kolozsvár utcai Óvoda egyik tagóvodája, a Hűvösvölgyi óvoda

A pályázatot az Állatvédelem gyerekeknek című oktatási weblap szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával hirdette meg. A központ kiemelten fontosnak tartja a gyermekeknek szóló állatvédelmi oktatást, ezért indították útjára a pályázatot 2021-ben. Az volt a céljuk, hogy ösztönözzék a tanintézményeket, hogy foglalkozzanak a felelős állattartással és az állatokkal való helyes bánásmóddal kreatív programokon keresztül.

https://kolozsvarovi.hu/

https://allatvedelemgyerekeknek.hu

https://www.facebook.com/allatvedelemgyerekeknek/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Ne vegyenek le jutalékot a pénzintézetek, ha a szülők SZÉP-kártyával fizetnének a közétkeztetésért!

Őrsi Gergely polgármester Facebook-bejegyzése arról, hogy a II. kerület kezdeményezni fogja a kormánynál, hogy módosítsák a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló rendeletet úgy, hogy a gyermekétkeztetésre használt SZÉP-kártyás fizetések esetében ne terhelje sem a szülőket, sem az önkormányzatokat a pénzintézetek jutaléka.

Így lehet állatbarát a kertünk!

Ahhoz, hogy a kertünket a beporzó rovarok, a madarak és sünök számára is otthonos környezetté alakítsuk, csak néhány egyszerű tanácsot kell megfogadnunk. Ha így teszünk, egyrészt tehetünk egy keveset a biodiverzitás megőrzése érdekében, másrészt a megfigyelés örömével is gazdagodhatunk.

Mi a közös Ördög Nórában, Balogh Petyában és a Mintaapák sorozat sztárjaiban?

A szülők a hosszú nyári szünet alatt számtalanszor érezhetik azt, hogy a gyermekeik csak a képernyőt bámulják szabadidős vagy más izgalmas és hasznos programok kárára. Sok szülő rájött már, hogy nem érdemes korlátozni a gyermek digitális eszközökön töltött idejét a nyáron, inkább tanulják meg tudatosan, magabiztosan használni ezeket az eszközöket. Többek között ezért számos ismert szülő is döntött amellett, hogy gyermeke digitális témakörben induló táborba menjen.