Share on facebook
Share on email

Színház az egész ősz!

Színházzal köszönti az őszt a Klebelsberg Kultúrkúria.

SZÍNHÁZ

2023. október 14. szombat 19:00-22:00

Thomas Vinterberg – Tobias Lindholm: Vadászat – Budaörsi Latinovits Színház

Színházbérlet 1.

Thomas Vinterberg, a dán Dogma megkerülhetetlen alkotója jó néhány évvel a me too botrányok kirobbanása előtt rendezte meg A vadászat című filmjét. Míg korábbi mozija, a Születésnap a családon belüli erőszak témáját dolgozta fel a görög sorstragédiák dramaturgiai ívére felfűzve, ezúttal azt járta körül húsbavágó őszinteséggel, milyen következményei lehetnek az egyénre és közösségére nézve annak, ha valakit szexuális zaklatással vádolnak meg, a vádló pedig életkorából eredően nem feltétlenül szavahihető. A Vinterberg filmjéből készült színdarabból a Születésnaphoz hasonlóan Pelsőczy Réka rendezett felkavaró előadást.

„A Vadászat tézisdráma – pontosabban antitézis-dráma: a manapság sűrű molesztálás, zaklatás, metoo vonulat antitézise, az ártatlanul megvádolt ember tönkretételének tantörténete.” (Csáki Judit, Revizor)

Szereplők: Chován Gábor, Spolarics Andrea, Nagy Nóra Zsófia / Nagy Enikő, Mester Máté / Moharos Zalán, Takács Zalán, Páder Petra, Böröndi Bence, Juhász Vince e.h.i, Mertz Tibor, Ilyés Róbert, Fröhlich Kristóf, Bregyán Péter, Debreceni Luca, Horváth Zita

Rendezte: Pelsőczy Réka

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk. Az előadás időtartama: 105 perc, szünet nélkül

https://fb.watch/mDf2azjGbT/

Jegyár: 5500 Ft

2023. október 27. péntek 18:00-21:00

Dés László – Geszti Péter – Békés Pál: A DZSUNGEL KÖNYVE című musical keresztmetszetének előadása helyi középiskolások előadásában (a musical Rudyard Kipling azonos című könyvén alapul). Az eredeti színpadi változat kialakításában közreműködött: Hegedűs D. Géza és Radnóti Zsuzsa

A nagy érdeklődésre való tekintettel újra!

A Pál utcaiak nagysikerű csapata most a Dzsungel könyvére állt össze. A rendező célja az, hogy a helyi tehetséges fiatalok alkothassanak és egyben szórakoztassák a kerületben élőket, erőt adjanak, hogy ezzel is épüljön közösségünk.

Rendező: Szalai Kriszta

A musical keresztmetszet előadása a Proscenium Szerzői Ügynökség engedélyével kerül bemutatásra.

Jegyár: 2500 Ft

KOMOLYZENE

2023. október 01. vasárnap 15:00-20:00

Az operairodalom gyöngyszemei – filmvetítésWagner: A Walkür – A New Yorki Metropolitan Operaház előadása

Vezényel: James Levine

Rendezte: Otto Schenk

Szereplők: Hildegard Behrens, Jessye Norman, Christa Ludwig, James Morris, Kurt Moll, Gary Lakes

A programokon ismeretterjesztő bevezető előadást tart Dr. Langermann István.

A belépés díjtalan.

2023. október 22. vasárnap 15:00-20:00

Az operairodalom gyöngyszemei – filmvetítésRossini: Mózes és a fáraó– A Milánói Scala Operaház előadása

Vezényel: Riccardo Mutti

Rendezte: Luca Ronconi

Szereplők: Barbara Frittoli, Giuseppe Filianoti, Sonia Ganassi, Ildar Abrazakov, Ervin Schrott, Tomislav Muzek, Giorgio Giuseppini, Antonell Ceron, Nino Surguladze, Maurizio Muraro

A programokon ismeretterjesztő bevezető előadást tart Dr. Langermann István.

A belépés díjtalan.

2023. október 26. csütörtök 19:00-21:00

Nemzeti hangszerünk, a tárogató – Kiss Gy. László előadóestje

Tárogató néven két különböző magyar vonatkozású nádnyelves fúvós hangszer ismeretes. A 17–18. században egy kettős nádnyelves hangszert, a töröksípot hívták így, majd a 19. század végétől egy új, egynyelvű nádsíppal működő, kónikus furatú hangszer neve lett.

A tárogató történeti változata, a töröksíp legnépszerűbb a Rákóczi-szabadságharc idején volt, amikor hadi sípként is funkcionált, és a szórakoztatást is szolgálta. Az újkori, modern tárogató megalkotása e hangszer történelmi emlékezetének felelevenítését célozta, de előképével nem mutat közelebbi hangszertani rokonságot. A történeti tárogatótól való megkülönböztetésül a modern tárogatót reform-tárogatónak is hívják. Kifejlesztői Schunda Vencel József és Stowasser János budapesti hangszergyárosok voltak. A 20. század során a falusi nép körében népi hangszerként elterjedt, amely általában tárogató néven ismert. Nemcsak a magyarok, de erdélyi románok, délszlávok körében is elterjedt népi hangszer.

2014-ben a „tárogató népzenei hangszert” Hungarikummá minősítette a Hungarikum Bizottság.

Kiss Gy. László tárogatóművész szülőhelyén, Kapuváron, a helyi zeneiskolában kezdett klarinéton játszani. Később a győri konzervatórium tanulója, majd 1975 és 1981 között a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója volt. 1980-tól a Magyar Állami Operaház klarinétművésze, 1992-től a Budapesti Fesztiválzenekar tagja, ahol a klarinét- és szaxofoncsalád minden hangszerén játszott. Zenekari munkája mellett kamarazenészként és szólistaként is gyakran koncertezik, számos televízió- és rádiófelvételt készített. Közel két évtizede foglalkozik a tárogatóval, hangversenyeken lép fel a hangszer népszerűsítőjeként. 1999-től több önálló lemeze jelent meg. Művészetét 2005-ben Liszt Ferenc-díjjal ismerték el.

Kiss Gy. László tárogatós hangversenyeinek állandó kísérője Árendás Péter brácsás és Lelkes András bőgős.

Jegyár: 1000 Ft

KÖNNYŰZENE

2023. október 28. szombat 18:00-22:00

Echo zenekar – Táncos – zenés mulatság!

Az ECHO zenekar Szilvássy Zsolt, az egykori legendás ECHO együttes vezetője, basszusgitárosa alapította zenész barátainak közreműködésével. Műsoruk a ’60-as, ’70-es évek slágerlistás számaiból és az Echo együttes számaiból áll.

A zenekar tagjai:

Csákó Tamás szólógitár, ének

Pámer Balázs ének, ritmusgitár

Békefi Ferenc billentyű, ének

Beöthy Árpád dob

Szilvássy Zsolt basszusgitár, ének

Róth Imola ének, vokál

Jegyár I.: 2000 Ft

KIÁLLÍTÁS

PETŐFI 200

Szabadság, szerelem, hazafiság, hősiesség – mind egyet jelentenek a nagy költő alakjával, személyiségével, emlékezetével.

„Előttem minden ember annyit ér, amilyen értékű a szíve. Előbb meg tudnék azzal barátkozni, ki valami szenvedélyében ezer rosszat követett el rajtam, mint a hideg emberrel, ki ezer jót tenne velem. Lángoló szív, lángoló szív! vagy a fagyos sír!… Oh Istenem, ha az én meleg, forró szívem egykor kihűlne… de nem, ez nem lehet. Az én szívemet még a halál sem hűti meg. Temessenek el éjszakon, s ültessenek sírom mellé narancsfát; meglátjátok, hogy ott is virít, mert szívem megmelegíti a földet, melyben fekünni fog.”

Díjtalanul megtekinthető 2023. szeptember 29-étől október 22-éig naponta 10-18 óráig.

2023. október 26. csütörtök – 2023. november 23. csütörtök

Rejtélyes plakátlelet – a titokzatos magyar Warhol – Válogatás egy különleges gyűjtemény filmplakátjaiból

A kiállítás díjtalanul megtekinthető október 26-ától november 23-áig hétköznap 8-20 óráig, hétvégén 10-18 óráig.

GYERMEKPROGRAM

2023. október 07. szombat 16:00-18:00

Családi délután Vackorral

16 óra – Vackor az óvodában – Sokaknak bizonyára régi ismerős érkezik a Kultúrkúriába a Mesebolt Bábszínház jóvoltából

17 óra – Kisbocs kézműves játszóház

„Hol volt,

Hol nem,

Messze, messze,

Volt egy boglyos,

Lompos,

Loncsos,

És bozontos,

Vackor nevű kicsi medve,

Nem is medve

Csak egy apró,

Lompos,

Loncsos,

És bozontos,

Piszén pisze kölyökmackó.”

Dramaturg: Khaled-Abdo Szaida

Tervező: Sipos Katalin

Zene: Takács Dániel

Rendező: Csató Kata

Játssza: Császár Erika mv.

Az óvodában mennyi gyerek, mennyi játék, de minden új, idegen. Hol van anya? Mikor jön apa? Nincs mitől félni, az óvoda csodás hely, ahol Vackor megtanul szépen enni, együtt játszani, csöndben aludni. Vagy mégse? Brumma, brumma, hóha, hó! Fára mászni volna jó!

Jegyár: 2000 Ft

Családi jegyár (2 felnőtt, 1 gyerek): 5000 Ft

Családi +gyerek: 6500 Ft

2023. október 15. vasárnap 16:00-18:00

A varázslat mesterei – Nagy bűvészek kicsiknek

Fellépnek: Varázs Tamás, Szajlai Szabolcs és Habók János

Magyaroroszág legkiválóbb gyermekbűvészei egy színpadon! Látványos mutatványok, hihetetlen trükkök – kihagyhatatlan lehetőség.

Varázs Tamás régi kedvence a Kultúrkúria látogatóinak, sok humorral átitatott produkciói mindig ámulatba ejtik a közönséget.

Rolando bűvész több mint 18 év szakmai tapasztalattal a hazai bűvészélet egyik kulcsfigurája. Műsoraiban a humort ötvözi a kézügyességi bűvészettel és a mentalizmussal. Amy bohóc interaktív műsorával pedig biztos a jókedv, móka, varázslás.

Tamás és vendégei nemcsak trükkök sorozatával, hanem egy különleges élmény átélésével is elvarázsolnak bennünket.

Akik már jártak nálunk tudják, hogy fergeteges produkciók, káprázatos varázslatok várják a gyermekeket, valamint a gyermeklelkű felnőtteket is.

Bűvészkellékek vására és nyuszisimogatás is várja a családokat.

Jegyár I.: 3990 Ft

Jegyár II.: 2990 Ft

2023. október 20. péntek 10:00-11:00

Gyerekszínházi bérlet 1.: Mazsola és Tádé – a Fabula Bábszínház előadása óvodásoknak

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.

Mazsola és a kis tengerimalac, Tádé sokat veszekszik, mivel Tádé a kisebb, a gyengébb, és nem mindig lehet vele úgy játszani, ahogy Mazsola akarja. Az olykor szigorú, ám mindig megértő Manócska segítségével Mazsola és Tádé között újra helyre áll a barátság.

Szereplők: Mazsola, Tádé, Manócska, Egérke, Fülöpke, Rezsőke, Menyus, Varjó bácsi, Bodri

Jegyár: 2500 Ft

A bérlet ára 5000 Ft

2023. október 21. szombat 16:00-17:00

Családi színház: Pom Pom meséi – a Vaskakas Bábszínház előadása

„Hogy ki is Pom Pom? Nem ismeritek? Ó, igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan! Bámulatosan tudja változtatni az alakját! Ha akarja, olyan, mint a szőrpamacs vagy paróka vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt, vagy szőrsapka.”

Picur, a kisiskolás lány lázas betegen fekszik otthon. Pom Pom, a barátja meglátogatja és történetfarigcsálással, azaz mindenféle izgalmas mese kitalálásával ütik el az időt. A közös történetalkotás során a Pom Pom-univerzum számos másik figurája is megidéződik. Felbukkan többek között Gombóc Artúr, aki a világon mindennél jobban szereti a csokoládét, Festéktüsszentő Hapci Benő, a híres festőművész, akinek korábban gondjai voltak a közösségbe való beilleszkedéssel a hapcizási szokásai miatt, Durrbelebumm, aki egy dologhoz ért csak igazán, és ez nem más, mint a durrogtatás, illetve rajtuk kívül még sokan mások. A kalandozások végére remélhetőleg nem csak Picur kedély-, hanem egészségügyi állapota is helyreáll.

Alkotók:

Csukás István (Kossuth-díjas) azonos című műve alapján bábszínpadra alkalmazta: Nagy Orsolya

Látvány- és bábtervező: Bartal Kiss Rita (Blattner Géza-díjas)

Zeneszerző: Rab Viki

Koreográfus: Fitos Dezső (Harangozó Gyula-díjas)

Rendező: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)

Szereplők:

Picur: Dunai Júlia

Pom Pom: Szukenyik Tamás

Gombóc Artúr: Urszinyi Ádám

Zengőbongó fésű, Magányos szamovár, Civakodó cipőikrek, Anya: Ragán Edit

Festéktüsszentő Hapci Benő, Durrbelebumm, Civakodó cipőikrek: Vitányi-Juhász István

Az előadást 4 éves kor felett ajánljuk. Hossza 50 perc.

Jegyár: 2000 Ft

TUDÁSTÁR

2023. október 03. kedd 18:00-20:00

Géniuszok – Albrecht Dürer – Ludmann Mihály művészettörténész előadása

Magyar ötvös és nürnbergi német nő gyermekeként látta meg a napvilágot 1471-ben. Életművében a grafika jelentős szerepet kapott. Az egyedi rajz mellett a sokszorosító grafika fontos műfajának, a fametszetnek megújítója volt, ami hírnevét is megalapozta…

A német művészet mellett ismerte a kortárs velencei festészetet, amelynek újításait beépítette saját világába, így olyan egyetemes művészetet teremtett, amely messze kortársai felé emelte Dürert. Sokoldalúságát az is jól jellemzi, hogy művészetelméleti kérdésekkel is foglakozott, így a német művészet igazi reneszánsz embere volt. A Kultúrkúria művészettörténeti sorozatának ezen előadása Dürer korát és művészetét mutatja be.

Jegyár: 2000 Ft

2023. október 17. kedd 18:00-20:00

Géniuszok – Raffaello di Giovanni Santi – Ludmann Mihály művészettörténész előadása

A reneszánsz festészet és építészet zseniális összegzője volt az urbinói születésű Raffaello. Kiváló mestereinek és tehetségének köszönhetően művészete Rómában teljesedett ki, ahol a vatikáni termekben több falképsorozatot festett. Ezek mellett Madonna képei és portréi is kiemelkedő alkotások.

A római építészeti megújulásában is szerepet vállalt. Hatása nemcsak a kortársainál mutatható ki, hanem még a XIX. században is a festészet legnagyobb mesterének kijáró tisztelettel tekintettek rá, és szívesen idézték festői világát. A kedvelt művészettörténeti sorozat ennek az életműnek jelentősebb alkotásait mutatja be, elemezve és korában elhelyezve, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy megértsük ennek a festői világnak kiemelkedő jelentőségét.

Jegyár: 2000 Ft

2023. október 31. kedd 18:00-20:00

Géniuszok – Michelangelo Buonarroti – Ludmann Mihály művészettörténész előadása

Michelangelo életművében a szobrászat, festészet, építészet és a költészet egyenrangúan magas művészi szintet képviselnek. Nem csoda, hogy jelentős feladatot vállalt Firenze és Róma művészeti megújulásában. A Sixtus-kápolna freskói, síremlékeinek figurái egyedi és össze nem téveszthető alkotások. Jelentősége az építészetben is megmutatkozik.

Alkotásai a későbbi évszázadokban is nagy hatást gyakoroltak különösen a szobrászok világára, ahogyan ezt Rodin vagy Sidló Ferenc életművében is láthatjuk. Ennek a titka egyszerű és megfejthetetlen, mint minden nagy művészé és kiemelkedő alkotásé. A Kultúrkúria művészettörténeti sorozatában megkíséreljük Michelangelo művészetének mind a korában gyökerező és a különleges jellemzőit bemutatni.

Jegyár: 2000 Ft

EGYÉB

2023. október 01., 15., 29. vasárnap 09:00-13:00

Piac a fekete macskához

Új piac nyílt a Kultúrkúria kertjében kéthetente vasárnap 8-13 óráig.

Árukínálat: füstölt áru, házi sajt, tej, tejföl, joghurt tehéntejből és kecsketejből, méz, mézbor, mézes limonádé, lekvár, szörp, pálinka, mesekönyv, mese kártya, mesefigura, kosárfonó termékek, tészta, Chili termékek, aszalt gyümölcs, sütemény, valamint sült hekk, hurka és kolbász.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/piacafeketemacskahoz

BÉRLETEK

2023. október 14. szombat – 2024. január 31. szerda

SZÍNHÁZBÉRLET 2023 ŐSZ-TÉL

2023. október 14-ével újra indul a Klebelsberg Kultúrkúria színházi szezonja. Természetesen idén is számítunk régi és új bérlettulajdonosainkra. A bérlet már megvásárolható a Klebelsberg Kultúrkúria információján (1028 Budapest, Templom utca 2-10.).

OKTÓBER 14. szombat 19:00

Thomas Vinterberg – Tobias Lindholm: VADÁSZATBudaörsi Latinovits Színház

Thomas Vinterberg, a dán Dogma megkerülhetetlen alkotója jó néhány évvel a me too botrányok kirobbanása előtt rendezte meg A vadászat című filmjét. Míg korábbi mozija, a Születésnap a családon belüli erőszak témáját dolgozta fel a görög sorstragédiák dramaturgiai ívére felfűzve, ezúttal azt járta körül húsbavágó őszinteséggel, milyen következményei lehetnek az egyénre és közösségére nézve annak, ha valakit szexuális zaklatással vádolnak meg, a vádló pedig életkorából eredően nem feltétlenül szavahihető. A Vinterberg filmjéből készült színdarabból a Születésnaphoz hasonlóan Pelsőczy Réka rendezett felkavaró előadást.

„A Vadászat tézisdráma – pontosabban antitézis-dráma: a manapság sűrű molesztálás, zaklatás, metoo vonulat antitézise, az ártatlanul megvádolt ember tönkretételének tantörténete.” (Csáki Judit, Revizor)

Szereplők: Chován Gábor, Spolarics Andrea, Nagy Nóra Zsófia / Nagy Enikő, Mester Máté / Moharos Zalán, Takács Zalán, Páder Petra, Böröndi Bence, Juhász Vince e.h.i, Mertz Tibor, Ilyés Róbert, Fröhlich Kristóf, Bregyán Péter, Debreceni Luca, Horváth Zita

Rendezte: Pelsőczy Réka

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk. Az előadás időtartama: 105 perc, szünet nélkül.

https://fb.watch/mDf2azjGbT/

NOVEMBER

Robert Icke: AZ ORVOSA Kultúrbrigád, az Átrium és a KULT2 előadása – Thriller

Dr. Ruth Wolff nem enged be egy katolikus papot a kórterembe, ahol egy fiatal lány haldoklik egy elrontott abortusz miatt. Miután a pappal való fizikai összetűzésről készült felvétel kikerül az internetre, az eset vírusként terjed a közösségi médiában, petíciókat és tévévitákat provokál, és nemcsak az orvos saját karrierjét, hanem az általa vezetett intézet jövőjét és a kormány által finanszírozott új épületet is veszélybe sodorja.

Robert Icke darabja Arthur Schnitzler Bernhardi professzor című 1913-as drámájának mai változata. Az identitás, a faji és egyéb előítéletek, a kiváltságok, a vallás, az orvosi etika, a mentális egészség, a szexualitás és a közösségi média hatásmechanizmusának témáit körüljáró színpadi thrillerben az önmagunkról és a mai világról alkotott nézeteink egymásnak feszülő olvasatai alkotnak robbanásveszélyes koktélt.

„A levegő valósággal recseg a tomboló vita bonyodalmaitól. Ez a darab teljes egészében etikai vitákból áll, mégis olyan feszült, hogy vannak pillanatok, amikor az embernek eláll a lélegzete – vagy amikor valaki álláspontja annyira felháborítónak tűnik, hogy az ember kapkodni kénytelen a levegőt. Kényelmetlen tud lenni, ugyanakkor fergetegesen vicces is.” (Sarah Crompton, What’s On Stage)

Az elmúlt években Londonban, Amszterdamban, Hannoverben, Grazban, Bécsben, Temesváron is bemutatott darab Budapesten Alföldi Róbert rendezésében kerül az Átrium műsorára.

Szereplők: László Zsolt, Parti Nóra, Katona Péter Dániel, Kocsis Gergely, Söptei Andrea, Kocsis Pál, Márton András, Szatory Dávid, Valcz Péter, Kovács Máté, Fülöp Tímea

Rendező: Alföldi Róbert

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk. Az előadás időtartama: 120 perc, szünet nélkül.

Támogatók: Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

DECEMBER eleje

Dennis Kelly: ÁRVÁKLoupe Színházi Társulás

Danny és Helen ünnepi vacsorára készülődnek, amikor belép Helen öccse, Liam, csurom véresen. Dennis Kelly kamaradrámája egy lebilincselő krimi történetén keresztül mesél az előítéletekről, a gyűlöletkeltésről, a társadalmi rétegek szétszakadásáról, a társadalomban pattanásig feszülő félelemről és bizonytalanságról, vagyis arról, ami a legjobban meghatározza a mindennapjainkat. Szereplőinknek nem biztos, hogy van feloldás, de a nézőknek még lehet.

Szereplők: Lovas Rozi, Lengyel Tamás, Molnár Áron

Fordította: Horváth János Antal

Látvány: Szabó Márton

Jelmez: Kisprumik Ádám

Zene: Stark Ervin

Rendezőasszisztens: Fazekas Anna

Rendező: Horváth János Antal

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk. Az előadás időtartama: 90 perc, szünet nélkül.

DECEMBER vége

Laurent Baffie: TOK-TOK, AVAGY HOGY PATTOG A KOCKA?Orlai Produkciós Iroda

Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott! Vegyünk egy csapatnyi ismeretlen embert, tegyük őket egy szobába – esetünkben egy világhírű pszichiáter előszobájába –, és csukjuk rájuk az ajtót. Előbb-utóbb ki fog derülni, hogy mindegyiküknek megvan a maga szórakoztató heppje… Hőseink makacsul ragaszkodnak mentőöveikhez, melyekkel felszínen tudnak maradni a mindennapokban, és amíg várakoznak, egyik mentőöv kerül elő a másik után. Valódi akrobatika, amivel egymás mentőöveit bravúrosan kerülgetve és elkapkodva megpróbálnak igazi csapattá válni. A tét nem kicsi: megtalálják-e a játékszabályt, amellyel együtt és külön-külön is győzhetnek?

Szereplők: Schruff Milán, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, László Lili, Járó Zsuzsa, Rohonyi Barnabás, Cseh Judit

Rendező: Paczolay Béla

Laurent Baffie engedélyét a SACD (Franciaroszág) és a Hofra Kft. közvetítette. Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk. Az előadás időtartama: 120 perc, szünet nélkül.

JANUÁR

Alekszej Nikolaevich Arbuzov: KÉSEI TALÁLKOZÁSRózsavölgyi Szalon– Romantikus vígjáték

Éjszakánként elég meghökkentően viselkedik a tengerparti gyógyszálló egyik idős hölgylakója: mezítláb átmászik az ablakon, kiszökik a szanatóriumból, énekel a holdfényes kertben, sirályokat etet. Éjjeli bohém kiruccanásaival persze felrúgja az intézmény szabályait. Huncut szórakozottságán meg is ütközik a szanatórium hasonló korú, szintén magányos, kissé morózus főorvosa: nem igazán elnéző a „vétkező” nővel. Próbálja rendre utasítani. Aztán lassan mégiscsak meglágyul. Vagyis kénytelen engedni annak: találkozni sohasem késő, mindenkinek szüksége van valakire, a boldogság pedig nem kényszer, az jön, ha hagyjuk, és emlékeztet minket arra, hogy élünk, még akkor is, ha a jelen esetleg már csak pillanatokban mérhető.

Alekszej Ny. Arbuzov kétszereplős darabja a tisztességben megőszült professzor és páciense kései találkozásának története. Lírai fordulataival, humoros, szerethetően ironikus jeleneteivel – jutalomjáték a színészeknek. 1977-ben jutalomjáték volt Tolnay Klárinak és Mensáros Lászlónak. Negyven évvel később jutalomjáték Molnár Piroskának és Jordán Tamásnak, akik évek óta kötődnek a Rózsavölgyi Szalonhoz, s nagyon szeretnek együtt játszani. Rendezőként Sándor Pál csatlakozik hozzájuk: így válik a hihetetlen páros hihetetlen hármassá.

A nõ: Molnár Piroska

A férfi: Jordán Tamás

Jelmeztervező: Breckl János

Fordító: Morcsányi Géza

Rendezőasszisztens: Sütő Anikó

Rendező: Sándor Pál

Az előadást 12 éven felülieknek ajánljuk. Az előadás időtartama: 90 perc, egy szünettel. Az előadás Alekszej Ny. Arbuzov örökségének engedélyével a RAO és a Hofra Kft. közvetítésével jött létre.

A bérlet ára: 25000 Ft

2023. október 20. péntek – 2023. december 15. péntek

GYERMEKSZÍNHÁZ BÉRLET 2023 ŐSZ-TÉL

A három előadásból álló bérlet ára 5000 Ft, de természetesen egy-egy előadásra is lesz mód jegyet váltani. A jegy ára 2500 Ft.

2023. október 20. péntek 10 óra

Mazsola és Tádé – a Fabula Bábszínház előadása

2023. november 17. péntek 10 óra

A békakirály – az Aranyszamár Színház előadása

2023. december 15. péntek 10 óra

Kiskarácsony, nagykarácsony – a Kolompos együttes betlehemes játéka

A három előadásból álló bérlet ára változatlanul 5000 Ft, de természetesen egy-egy előadásra is lesz mód jegyet váltani. A jegyek ára 2500 Ft-ba kerül.

2023. október 20. péntek 10 óra

Mazsola és Tádé – a Fabula Bábszínház előadása

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.

Mazsola és a kis tengerimalac, Tádé sokat veszekszik, mivel Tádé a kisebb, a gyengébb, és nem mindig lehet vele úgy játszani, ahogy Mazsola akarja. Az olykor szigorú, ám mindig megértő Manócska segítségével Mazsola és Tádé között újra helyre áll a barátság.

2023. november 17. péntek 10 óra

A békakirály – az Aranyszamár Színház előadása

Henrik, a Békakirály hű szolgája és egyben legjobb barátja elmeséli az elátkozott királyfi és a királykisasszony barátságának históriáját. A közismert előadás ezúttal marionett színpadon elevenedik meg, míves bábok kelnek életre. A humorral átitatott történet egyszerre szól a legmélyebb baráti kapcsolatokról, az elfogadásról és arról, hogyan láthatjuk meg önmagunk hibáit mások szemén keresztül.

December 15. péntek 10 óra

Kiskarácsony, nagykarácsony – a Kolompos együttes betlehemes játéka

A december a hideg évszak beköszöntét jelenti, az emberek mégis meleg szívvel gondolnak rá, hiszen közeleg a Karácsony, a szeretet, a Fény ünnepe. A közkedvelt együttes mesejátékában megelevenednek a téli ünnepkör szokásai, dalai: lucázás-kotyolás, termékenységi babonák, Luca széke készítés, és a kis Jézus megszületését köszöntő betlehemezés.

A három előadásból álló bérlet ára változatlanul 5000 Ft, de természetesen egy-egy előadásra is lesz mód jegyet váltani. A bérlet ára: 5000 Ft A jegy ára 2500 Ft.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

XXVI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Búcsúztassuk együtt a nyarat!

Idén 26. alkalommal nyitja meg kapuit a Klebelsberg Kultúrkúria a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, ahol augusztus 29. és szeptember 1. között koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Búcsúztassuk el a nyarat és töltődjünk fel együtt az őszre művészettel!