Share on facebook
Share on email

100. születésnap!

A Senectus Idősek Otthona lakói és munkatársai március 19.-én az aulában ünneplésre gyűltek össze, Léderer Jánosné Gabi 100. születésnapjának megünneplésére.

Óriási rózsacsokrot, rántotthús és csokitortát kapott az ünnepelt. Örökzöld dallamok csendültek fel, de előtte mindenki énekelte a ” boldog-boldog-boldog születésnapot”.

Gabi unokája másnapra egy családi maszkos-távolságtartós-lufis köszöntést szervezett a kapun kívülre, így a közvetlen hozzátartozók is jelen lehettek a NAGY Napon.

A Csodanagyi, ahogy Anita unokája szólítja Gabit, Szabadkán született, gyógyszerész édesapjától a drogista mesterséget tanulta ki, illatszerboltban dolgozott sokáig. Férjét Mátészalkán ismerte meg, majd Budapestre költöztek, ott született meg fiúgyermekük. 1977-ben ment nyugdíjba, 2015 óta él itt az otthonban.

Gabi ( kérésére nem Gabi néni ) hihetetlenül fiatalos, kedélyes, jó humorral megáldott, életigenlő személyiség. Kérdésemre, hogy mi a hosszú életének titka, úgy válaszolt: – az, hogy nem hagyom abba a lélegzést. 🙂

– Az ember tűzzön ki feladatokat magának, legyen elfoglalt, ne agyaljon minden apróságon. Nem az a nehéz, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amik érdekelnek, hanem hogy megtanuljuk élvezni őket. Törődjünk a lelkünkkel, igyekezzünk csökkenteni életünkben a szorongást, koncentráljunk azokra a dolgokra, amiktől jó kedvünk lesz. Az egész életemet végigkísérte a sport szeretete, és, hogy mindent humorral oldottam meg.

– Milyen hobbiban találtad meg örömödet?

– Imádtam kézimunkázni és sokat zongoráztam. A mai napig szeretek jó filmeket nézni, főként a táncos-szórakoztató műfajt.Tartalmas, gazdag életet éltem, sokat utaztam, nem féltem a repülőn, bár mindig hazavágytam.

– Hogy éled meg ezt a covidos időszakot?

-Túlzottan nem aggodalmaskodom, mert aminek van eleje, annak vége is van. A szeretteimtől való távollétet viselem nehezebben, jó lenne mihamarabb átölelni őket.

– Mi az életfilozófiád, milyen pillérek fontosak számodra?

– Alapelvem, hogy: legyen igazság, béke és szeretet a Földön. Büszke vagyok a tudós és művész emberekre, akik maradandót alkottak és tanulhatunk az életművükből. Ne gyilkoljanak, pusztítsanak az emberek, örüljenek annak, amit fölépítettek, és ne rombolják le azt.

Élvezni kell az életet. Aktívnak maradni, énekelni, játszani, nevetni, amíg csak lehet.

"" ""

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Két magyar cég, a Logiscool és a Makery DIY is megkapta az Európai Franchise díjat

Szeptember 19-én adták át első alkalommal az Európai Franchise Díjat. A résztvevő országok Franchise Szövetségei kizárólag az előző évben országosan elismert cégeket delegálhatták a díjra, így kimondottan a legjobbak legjobbjait mérték össze. Az öt kategória nyertesei között szerepel a magyar alapítású Logiscool és a Makery DIY is.