Share on facebook
Share on email

Megnyílt az első és egyetlen magyarországi
Tesla Approved Body Shop Óbudán

Budapest, 2022. 03. 16. – A Duna Autó több mint 30 éves tapasztalatának és a régióban egyedülálló márkaválasztékának köszönhetően meghatározó szereplője a magyar autópiacnak. Az Autóvárosba betérő ügyfél 19 márka kínálatából választhat és 24 márkaszerviz szolgáltatásait veheti igénybe Óbudán. Ez a tapasztalat és szakértelem tette lehetővé, hogy Magyarországon a Duna Autó nyithatott elsőként és egyedüliként hivatalos TESLA APPROVED BODY SHOP-ot.

14 évvel a márka indulása után a hazai utcaképhez is egyre inkább hozzátartozik a Teslák látványa, annak ellenére, hogy a stabil szervizháttér hiánya általában visszatartó erő az autóvásárlástól. Ám az amerikai márka esetében ez már nem jelent akadályt: a Duna Autó ugyanis megnyitotta Magyarországon az első, hivatalos Tesla karosszériaműhelyt, illetve a Tesla márkaszerviz is az óbudai Autóváros területén működik.

Az újonnan megnyílt hivatalos karosszériaműhely lehetővé teszi a modern technológiával készülő alumíniumöntvény karosszériaelemek gyári állapotúra történő javítását, amire idáig Magyarországon nem volt lehetőség.

Simon Péter, a Duna Autó műszaki igazgatója elmondta: „Az Autóváros Tesla karosszériaműhelyének szakembereit az amerikai márka oktatta és minősítette. Így hamarosan – a Duna Autó többi ügyfeléhez hasonlóan -, a Tesla tulajdonosok is megtapasztalhatják a márkaszervizünk előnyeit. A ’Tesla Approved’-minősítés garanciát jelent arra, hogy a sérült autó úgy gurul ki a gyári technológiával azonos javítási folyamat végén, mintha a szalonból jönne.”

Miért fontos márkaszervizt választani, ha máshol is vállalkoznak a Tesla járművek javítására? A válasz az amerikai gyártó modelljeinek egyedi technológiai megoldásaiban, és a már említett alumíniumöntvény karosszériaelemek használatában rejlik. Ez a technika teszi lehetővé a biztonságos, kényelmes és – a mindenkori közlekedési szabályok betartása melletti – gyors közlekedést. „A Tesla gépkocsik vizuális- és ultrahangos érzékelők tucatjaival figyelik meg a körülöttük lévő világot. 360 fokban, és akár 250 méter távolságban képesek elemezni a forgalmi viszonyokat, és azokat pillanatok alatt értelmezve tökéletesen alkalmazkodnak a folyamatosan változó környezethez. Így teszik lehetővé, hogy a velük való közlekedés a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb legyen.” – avat be a technikai részletekbe az Autóváros szakembere. Ezeknek az eszközöknek a beállítása nagy precizitást igényel. Az optimális végeredmény eléréséhez nélkülözhetetlen a Tesla által előírt eszközök megléte és a gyári utasítások pontos betartása.

Elsőre meglepőnek tűnhet a karosszériajavító hivatalos elnevezése: Tesla Approved Body Shop. A név azonban nem véletlen, mivel a Teslák karosszériája számtalan olyan megoldást egyesít, amely csak az amerikai márkára jellemző. Ilyen az autóiparban eddig ismeretlen karosszériaformálási és -gyártási technológia, mely rendkívül alacsony légellenállást eredményez (ez az egyedülállóan nagy hatótáv egyik feltétele), vagy az alumínium öntvények használata a gyártás folyamán. A Tesla a karosszériamegmunkáláson túl, a biztonsági rendszerek tekintetében is egyedülálló. Az autó hibátlan üzemelésének tehát legalább annyira kulcsa a karosszéria állapota, mint az autóban működő szoftverek és szenzorok összehangolt működése. Éppen ezért a hagyományos karosszérialakatosi munkákat a szoftveres háttérhez is értő specialisták tevékenysége teszi teljessé a Body Shopban. Az Autóváros Tesla-specialistái az amerikai márka modelljeinek sérült karosszériáját az ipar legfejlettebb alumíniumtechnológiai módszereivel állítják helyre. Ez nem csak a lemezek eredeti formájának visszanyerése miatt szükséges (amely csak ezzel az eljárással lehetséges), hanem az alattuk lévő szenzorok optimális működése, illetve a gyárival megegyező mértékű csavarodási szilárdság visszaállítása miatt is. „Az autó szenzorainak pontos kalibrálása azonban egyáltalán nem csak kényelmi szempontokat szolgál: egy ráfutásos baleset elkerülésénél, vagy ha például hirtelen egy gyerek lép le elénk az útra, a biztonsági rendszerek minimális eltérése is az élet és halál közti különbséget jelentheti” – teszi hozzá Simon Péter.

Mivel a Tesla Approved Body Shopok máig ritkaságszámba mennek a közép-kelet-európai régióban, a környező országok Tesla-tulajdonosai számára is jó hír a magyar műhely megnyitása, amelynek a honlapja természetesen angol nyelven is elérhető.

Duna Autó által Magyarországra hozott Tesla Approved Body Shop megnyitásával tehát eljött a lehetőség, hogy bárki, aki a máig nagyhatású tudós-feltalálóról elnevezett, és annak újító szellemiségét képviselő márka autójával szeretné meghódítani az utakat, az nyugodt szívvel megtehesse. Az óriási hatótáv, lenyűgöző technológia, kortárs formanyelv és a biztos karosszériajavító- és szervizháttér együttesen végre lehetővé teszik a feszültségmentes Tesla-tulajdonosi élményt.

Háttér:

Jelenleg a Duna Autó Zrt.-nél 19 márka kínálatából választhatnak új autókat az érdeklődők, és 24 márkaszervizben várják a szakképzett alkalmazottak az autójavítással kapcsolatos feladatokat, továbbá használtautó-kereskedés is működik a telephelyen. Az országosan és regionális szinten is egyedülálló márkaválaszték (Abarth, Citroen, Cupra, Fiat, Fiat Professional, Honda, Hyundai, Kamaz, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Volvo, Renault, Dacia), használtautó kereskedés és számos kiegészítő szolgáltatás mellett egy márkafüggetlen karosszériajavító központ és immáron a hivatalos Tesla Approved Body Shop is működik az Óbuda szívében található vállalat négy és fél hektáros telephelyén. Hazánk legnagyobb márkapalettájával rendelkező márkakereskedésének szervizeiben évente több mint 40 ezer javítást végeznek.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek