Share on facebook
Share on email

Magyar innovációk mutatkoztak be a szingapúri Agri-Food Tech Expo-n

Több magyar agrár-innovációiban erős magyar cég mutatkozhatott be a napokban Szingapúrban, Dél-Kelet-Ázsia egyik legjelentőbb mezőgazdasági- és élelmiszer-fejlesztésekkel foglalkozó nemzetközi expóján.

A vásáron nemzeti pavilonnal jelentek meg olyan országok a térségből mint Korea és Japán, Európából mint Franciaország és Spanyolország. Közép-Európát azonban ilyen szinten kizárólag Magyarország képviselte, méghozzá nagyon pozitív és inspiráló élményekkel gazdagodva.

– Hatalmas élmény olyan termékeket fejleszteni, amelyek nem csak idehaza, hanem Európában, sőt a nagyvilágban is érdekes innovációnak számítanak. Az általunk kifejlesztett tojásfehérje-alapú tejtermék helyettesítők ilyenek. A tejre érzékenyek aránya ugyanis Ázsiában jóval magasabb mint hazánkban, ráadásul a fehérjebevitel, azok közül is a jó minőségű fehérjék tudatos bevitele, egyre inkább fókuszba kerül. Abban, hogy Szingapúrban is meg tudtunk jelenni ezekkel a proteindús és fitt termékekkel, hatalmas segítség volt a Nemzeti Innovációs Ügynökség adta lehetőség – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) XPAND Programjának, amelynek keretében a vállalatok kint járhattak, az elsődleges célja az, hogy az innovatív projektek és cégek piaci terjeszkedésének támogatásával növelje a magyar innovációk potenciálját Szingapúrban is – ezáltal kaput nyitva az egész régióra. Éppen ezért 2024-ben a NIÜ többek között, részvételi lehetőséget kínált a november 19-21. között megrendezett szingapúri Agri-Food Tech Expo 2024-en való megjelenésre is illetve az azt megelőző felkészítő tréningekre.

A tréningek értékes betekintést nyújtottak a külpiacok sajátosságaiba, hálózat fejlesztési technikákba és egyéb üzletfejlesztési jó gyakorlatokba. Ezen felül bemutatták az ázsiai piacok és Szingapúr üzleti kultúráját, beleértve a kapcsolatépítést, helyi sajátosságokat, fogyasztói magatartást és trendeket.

– Teljesen más az élelmiszerek szerepe Szingapúrban mint ide haza. Egy olyan országról beszélünk, ahol nincsenek termőföldek, és az önellátás, bárhogy is törekednek rá, kissé futurisztikus gondolatnak tűnik. A tárgyalási megjelenés, stílus is eltér a hazaitól. Sok szempontból sokkal lazábbak mint mi. Például a nyakkendőt viselő államtitkár, ügyvezető-igazgató itt elképzelhetetlen. Ugyanakkor, ha nem két kézzel nyújtjuk a névjegykártyát, kisebb mértékű, de tradíciós tiszteletlenséget követünk el. Jó volt, hogy úgy érkezhettünk, hogy ezekből felkészítettek minket – részletezte Dr. Németh Csaba.

A rendezvényre olyan innovatív agrotech vállalatok kaptak meghívást, amelyek a következőkre összpontosítanak:

• fenntarthatóság és erőforrás menedzsment

• alternatív fehérjék

• új élelmiszerek és technológiák

• superfood és fenntartható élelmiszerek

• városi- és smart-farming

• okos feldolgozás és csomagolás

• élelmiszerbiztonság és védelem

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Nigériai-Magyar Üzleti Fórum Lagosban: az innovatív élelmiszerek sem hiányozhattak

Magyarország Abujai Nagykövetségének (Nigéria) a Lagos Chamber of Commerce and Industry-val (LCCI) közösen megszervezett üzleti fórumára 2024. november 27-28-án került sor Lagosban. A részvevő tizenkét magyar cég számos területen tudta képviselni hazánkat, olyanokon mint az agrár-élelmiszer ipar, a melléktermék újrahasznosítás, az energiaszektor vagy az egészségügy.