Share on facebook
Share on email

Ízekkel és felelősséggel egy új generációért! KOMÉTA – Csökkentett sótartalmú termékek bevezetése

""A Kométa kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére, ezért kizárólag minőségi alapanyagokat használ termékei gyártásához magyarországi feldolgozó üzemében. A fejlesztések eredményeként, a Kométa termékei kiválóan beilleszthetőek a helyes, változatos és tudatos életmódot követők étrendjébe. Elsődleges céljául tűzte ki zászlajára a fogyasztók aktív életmódjának és helyes táplálkozásának elősegítését.

A Kométa folyamatosan fejleszti termékeit, és fejlesztésének irányát minden esetben az egészséges táplálkozás elvei jelölik ki. Termékei hozzáadott- gluténmentesek, szójamentesek, laktózmentesek, tejfehérje mentesek, kiemelt termékei pedig glutamátmentesek is.

A Kométa mint felelős élelmiszeripari gyártó nagy horderejű bejelentése: a kék címkével jelölt termékei sótartalmát 25%-kal csökkentette úgy, hogy azok ízélménye változatlan maradt.""

„ Célunk, hogy minél magasabb beltartalmi értékű termékeket gyártsunk, és elkerüljük a szükségtelen adalékanyagok használatát. Magyarországon a sóbevitel többszöröse az ajánlottnak, ezért döntöttünk a csökkentett sótartalmú termékek gyártása mellett. Hiszen mi, itt a Kométánál, csak olyan termékeket készítünk, amit a saját családunknak is szívesen kínálunk.”- mondta el Giacomo Pedranzini a cég ügyvezető igazgatója.

A szív- és érrendszeri megbetegedések és a magas vérnyomás egyik fő rizikófaktora a túlzott sóbevitel.  Az OTÁP 2014-es felmérése szerint a  magyar lakosság sóbevitele jelentősen meghaladja az ajánlott napi 5 grammot. A férfiak átlagosan 15,9 gramm, a nők mintegy 11,2 gramm sót fogyasztanak naponta, ami többszöröse az ajánlottnak.

Kométa háttér:

""A Kométa egyike a hazai húsipar legnagyobb szereplőinek, 2017-ben több, mint 43 milliárd Forint forgalmat bonyolítva. A vállalat évente 50 000 tonna húst dolgoz fel, melyet a hazai piacon értékesít, illetve a világ több, mint 40 országába exportál.

Kaposvári székhelyén és a fővárosi telephelyén több, mint 700 főnek ad munkát. A somogyi régió egyik legnagyobb foglalkoztatójaként kiemelt figyelmet fordít a kiváló magyar szakemberek alkalmazására, fejlesztésére és motivációjára, akik hozzájárulnak a kiváló minőségű termékek fejlesztéséhez, gyártásához.

A Kométa beruházásainak összértéke az elmúlt 10 évben meghaladta a 8 milliárd forintot, megújult a szalámi érlelő, bővült a vágóhíd kapacitása és a csomagoló üzemegységben is jelentős fejlesztések történtek. Az országban egyedülálló módon a húsipari szereplők között, a legmodernebb technológia alkalmazásával létesült saját szennyvíztisztító üzeme. A környezetvédelem iránti elkötelezettséget az ISO 14001 és az energiairányítási rendszer (ISO 50001) tanúsítványok fenntartása is jól tükrözi.

""A cég szigorú minőségpolitikát folytat már a saját sertéstelepen tartott állatok tartásától és feldolgozásától kezdve az asztalra kerülés pillanatáig. A HACCP, a BRC és az IFS szabványkövetelmények teljesítésével garantálja, hogy termékei a legmagasabb fokú élelmiszer-biztonságot nyújtsák fogyasztóinak.

Kiemelten minőségi és főként magyar forrásból származó (ennek jelentős részét képezik a saját sertéstelepről származó sertések) sertéshúst dolgoz fel, szigorúan ellenőrzött körülmények között.

Az idei évben bevezetésre került a Kométa Gold termékcsalád, melynek tagjai nem tartalmaznak mesterséges színezéket.

Bevezetésre került a magyar piacra a Pedranzini olasz termékcsalád a Kométa által fémjelezve, mely megfizethető áron, kitűnő minőségben, Itália ízeinek kedvelőit és a Gusto Mediterraneo termékcsalád, mely a különlegességek kedvelőit célozza meg.

Bővült a népszerű Kemencés Sült Termékcsalád: Sült Prágai sonka, Csirkemell és Pulykamell sonka is a kínálat része lett. A kerti sütögetésekhez pedig a Gyorsvacsora termékcsaládjukat kínálják, újdonságaink: Hamburger, Húspogácsa és Húsgolyó Lázár Chef által fémjelezve.

""A Kométa aktív szerepet vállal az egészséges táplálkozás és életmód elősegítésében, tagja a TÉT platformnak és aktív részese az ágazati kommunikációnak.

A Kométa márka többszörös Magyar Brands és Superbrands, valamint Business Superbrands díjas. A vállalat birtokosa a Hazai feldolgozású termék védjegynek.

2016-ban beválasztották a TOP 50 innovatív vállalkozás, 2017-ben pedig a TOP 50 Élelmiszergyártó közé Magyarországon.

 

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek