Share on facebook
Share on email

Farkas Szabolcs a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának új elnöke

Új elnök vette át a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) vezetését. Farkas Szabolcs 2023. május 1-jétől tölti be a tisztséget.

A kinevezett elnök pályafutását élelmiszeripari kutatóként kezdte a Központi Élelmiszeripari Kutató Intézetben, majd vegyipari és biotechnológiai szabadalmakkal foglalkozott. Később számos hazai és külföldi iparjogvédelmi projektben vett részt az SZTNH jogelődjénél, a Magyar Szabadalmi Hivatalnál. Az elmúlt öt évben a versenyszférában szabadalmi tanácsadóként szerzett tapasztalatokat, főként az iparjogvédelmi jogok megszerzésének és jogérvényesítésének folyamataiban képviselte a hazai és külföldi bejelentőket, szabadalmasokat, illetve támogatta tevékenységüket.

Elnökként Farkas Szabolcs célja, hogy növelje a hazai innovatív szereplők iparjogvédelmi aktivitását egy proaktív, ügyfélbarát, nemzetközi szinten is elismert, digitális megoldásokat kínáló és hatékonyan működő szervezet élén. Feladatának tekinti, hogy a hazai innováció és kutatás-fejlesztés kormányzati, üzleti és érdekképviseleti szereplőivel szorosan együttműködve növelje a hazai szellemitulajdon-védelmi tudatosságot.

Az SZTNH új elnöke négy év után váltja Pomázi Gyulát, a hivatal korábbi elnökét, akinek megbízatása 2023. április 15-én ért véget.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek