Share on facebook
Share on email

Az MG családi autója, az MG HS, megérkezett a magyar piacra

Új modell az MG kínálatában.

A 2022-ben bevezetett ikonikus autómárka, az MG, újabb – családi és flottaautónak is kiválóan alkalmas – modellel bővíti hazai kínálatát. Az MG HS modell sajtóbemutatója 2023. január 12-én volt a Várkert Bazárban, és ezzel egyidőben az új modell elérhetővé vált a vásárlók számára az országos lefedettséget biztosító, 22 tagú MG márkakereskedői hálózatában.

A brit gyökerekkel rendelkező, MG autómárka kedvező fogadtatásra talált a magyar piacon. A múlt évben – a szeptember 17-ei indulást követően – közel 300 MG márkajelzésű jármű talált gazdára Magyarországon. A siker titka az autók kedvező ár-érték arányában, a tetszetős külsőben, az átlagon felüli garanciális időben és nem utolsósorban a kiterjedt kereskedői hálózatában keresendő. Az első rendelkezésre álló modellek javarészt a B-SUV kategóriába tartozó MG ZS-ek voltak, így a modellpaletta bővülésével megalapozott az a célkitűzés, hogy 2023-ban jelentős piaci részarányt érjen el.

A 2007-ben kínai háttérrel újjászületett márka sikeres globális stratégiájának köszönhetően sorra hódítja meg a világ- és azon belül az európai piacokat az elmúlt időszakban teljes átalakuláson átesett modellkínálatával. A közel 100 éves múltra visszatekintő márkanév ma a SAIC csoporthoz, Kína legnagyobb autógyártójához tartozik, mely 2022 júliusában bejelentette, hogy az MG modellek nemzetközi – vagyis Kínán kívüli – eladásai meghaladták az 1 millió járművet. Az MG Nyugat-Európába 2019-ben tért vissza és Európa legdinamikusabban fejlődő autómárkájaként 2022 végére már 686 márkakereskedést és márkaszervizt számlált a kontinens 26 országában. Az MG a prémium dizájn, a legújabb technológia és a magas szintű felszereltség teljes csomagját kínálja az ügyfeleknek, mindezt ésszerű árazással. Az európai vásárlók igényessége megkérdőjelezhetetlen, de az MG által nyújtott – a hagyományos európai és japán márkákat meghaladó – 7 év vagy 150 000 km gyári garancia alátámasztja a magas gyártási minőséget, és eloszlatta a kételyeket. A 2019-es európai visszatérése óta gyorsan népszerűvé és elismertté vált a nyugat-európai vásárlók körében.

Bővülő hazai modellpaletta: MG HS
Az MG 2022 szeptemberében kezdte meg hivatalosan a hazai autóértékesítést két modell (MG ZS és MG EHS) 6 változatával. A most érkező MG HS a már korábban bemutatott, C-SUV szegmensbeli EHS Plug-in hybrid modell benzines változata. Formaterve tökéletesen illeszkedik az európai ízlésvilághoz, vonalai határozottságot és dinamizmust sugallanak. Kívülről sportos, belülről családbarát – praktikus, tágas és biztonságos. A 4574 mm hosszú, 1876 mm széles és 1685 mm magas MG HS egy teljes értékű SUV, amely lenyűgöző helykínálatot és kényelmet biztosít utasai számára. Az otthonos belső térben számos puha és kellemes tapintású anyag, komfortos ülések, okosan kialakított tárolók és ízléses dekorelemek fokozzák a minőség érzetét. Minden felszereltségi szint tartalmazza – többek között – a klímaberendezést, a 10,1”-os színes lebegőképernyőt és az Apple CarPlayTM /Android AutoTM csatlakozókat.

Az MG HS 162 lóerős, négyhengeres1,5l turbós benzinmotorral érkezik a magyar piacra, amely elsőkerék-meghajtással 250 Nm maximális nyomatékot ad le. A vásárlók hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos, DCT sebességváltó közül választhatnak. A belsőégésű motorral szerelt HS ötcsillagos Euro NCAP töréstesztje mellett, a csúcstechnológiás MG Pilot vezetőtámogató csomag gondoskodik a biztonságról, amely minden változatban alapfelszereltség – szintenként eltérő funkciókkal. Az aktív vészfékező rendszer, sebességtámogató automatika, a sávtartó asszisztens, sávváltásra figyelmeztetés, intelligens fényszóróvezérlés, hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet, a holttérfigyelő rendszer és az ajtónyitásra figyelmeztetés az összes felszereltségi szint része, míg az automata váltóval szerelt változatokban adaptív sebességtartó automatika és forgalmi dugó asszisztens is segíti a biztonságos közlekedést.

Az MG HS megfizethető luxust kínál a teljes választékban, minden változatban magas szériafelszereltséggel. Háromféle felszereltségi szinttel válik elérhetővé hazánkban. A kizárólag manuális váltóval szerelt, belépőszintű Family változat a már említetteken kívül LED-es nappali menetfénnyel, Eco bőr üléskárpittal, tolatókamerával, 12.3”-os digitális műszerfallal, kulcs nélküli ajtónyitással, nyomógombos motorindítással és Bluetooth telefonkapcsolattal 9 999 000 forintos áron kiváló értékajánlatot képvisel a kategóriáján belül. A középső, Comfort felszereltség esőérzékelős ablaktörlőkkel, műholdas navigációval, fűthető első ülésekkel, első és hátsó parkolóradarral, első ködlámpákkal, manuális váltóval 10 599 000 Ft-ba, automata váltóval 11 149 000 Ft-ba kerül. A kínálat csúcsát jelentő Luxury felszereltség – ahogy neve is utal rá – olyan prémium színvonalú extrákkal ruházza fel az MG HS modellt, mint az alumínium sportpedálok, elektromosan állítható fűthető exkluzív első sportülések, 2 zónás klímaberendezés, személyre szabható belső hangulatvilágítás, állítható LED fényszórók, dinamikus hátsó irányjelző. Mindezekhez szériafelszereltségként nyitható panoráma napfénytető is társul, ami az utastérben világosabb, tágasabb légkör érzetét kelti. Az MG HS Luxury kivitelben manuális váltóval 11.349.000 Ft-ért, míg automata váltóval 11.999.000 Ft-ért vásárolható meg. A csúcsfelszereltséghez az exkluzív, burgundi bőrkárpit is választható 150.000 Ft felár ellenében. A metálfényezés mindhárom felszereltségi szinthez 175 000 Ft.

„A most bevezetett MG HS modellünk méreténél fogva ideális nagyobb családok számára, de flottaautóként céges felhasználásre is kiválóan alkalmas. Az MG márka a Get More jelmondatát követve termékek szintjén is többet nyújt, hiszen az egyes felszereltségi szintek számos olyan elemet tartalmaznak, amelyek a konkurens típusoknál felár ellenében, vagy még úgysem érhetők el.
A kiváló ár-érték arányú, minőségi termékeink mellett a jelenlegi piaci helyzetben hatalmas előnyt jelent, hogy a gyári ellátás folyamatos, aminek köszönhetően országos szinten több száz darabos készlettel rendelkezünk. További jelentős fegyvertény, hogy a legújabb HS modellünkből automata váltóval szerelt változatból is jelentős készlet áll rendelkezésre, amelyet a versenytársainkhoz képest jelentős árelőnnyel kínálunk.
Az eddigi értékesítési eredményeink bizakodásra adnak okot: a bevezetéstől eltelt bő 3 hónap alatt az értékesítéseink nagy részét kitevő, kétféle benzinmotorral elérhető ZS modellünkkel a B-SUV szegmensen belül jelentős, 4%-os piaci részesedést értünk el. Az idei évben a most bevezetett benzines HS modellünkkel, és az év folyamán további három tisztán elektromos modellel bővülő termékkínálatunknak köszönhetően az eladási darabszámok és ezzel párhuzamosan a piaci részesedésünk is növekszik, így a 2024-re prognosztizált 3%-os piaci részesedés minden bizonnyal elérhetővé válik.”
– osztotta meg Markó Zoltán, az MG Motor magyarországi márkaigazgatója.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek